Άνοιξε ο δρόμος για την… «Αγιά Σοφιά»

Άνοιξε ο δρόμος για την… «Αγιά Σοφιά»
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Τον δρόμο για να γίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια ανοίγει το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Το νέο γήπεδο θα κατασκευαστεί στον ίδιο χώρο που βρισκόταν το παλιό στάδιο Νίκος Γκούμας, ενώ θα καταληφθεί και ένα μέρος από το άλσος.

Ακόμα, θα διαθέτει λίγες εμπορικές χρήσεις, θα χωράει 32.500 θεατές και θα κοστίσει, σύμφωνα με την αρχική μελέτη, 65 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ θα είναι δημόσιο χρήμα και θα δοθούν από την Περιφέρεια Αττικής. Τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από χρήματα που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αλλά θα αναζητηθούν από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και δάνεια από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα θα απαιτηθούν δυο χρόνια για να κατασκευαστεί και, σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, θα θυμίζει την «Αγιά Σοφιά», το οποίο θα είναι και το επίσημο όνομα του γηπέδου.

Πρόκειται για το δεύτερο γήπεδο μεγάλης ΠΑΕ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας. Προηγήθηκε η απόφαση για χρηματοδότηση της ανακατασκευής του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο μάλιστα πριμοδοτείται απο το νόμο Καλαφάτη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και μπορεί να επεκταθεί και στα πεζοδρόμια ενώ καταργείται μια ολόκληρη οδός.

Το επόμενο γήπεδο που αναμένεται να χρηματοδοθεί απο πόρους των Περιφερειών είναι το γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για το οποίο ήδη έχει κατατεθεί πρόταση για την ανακατασκευή του και τη μετατροπή του σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρητικότητας 35.000 θεατών.

Παλαιότερα άρθρα: