Ένας σημαντικός διαγωνισμός τέχνης κατά του πολέμου στην Συρία

ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Διαβάστε επίσης

Το Stop Syria War Art Contest είναι ένας διαγωνισμός τέχνης για την ευαισθητοποίησή μας σχετικά τον πόλεμο στη Συρία. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και διηγήματα λογοτεχνίας. Έχουν δεχτεί αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες να συμμετέχουν αφιλοκερδώς ως κριτές.

Από το 2011 έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο 120.000 άνθρωποι και έχουν φύγει πρόσφυγες 3 εκατομμύρια κάτοικοι. Μέσω του διαγωνισμού μπορεί ο καθένας να εκφράσει τον παραλογισμό στο να σκοτώνεις συνανθρώπους σου. Ο τρόπος που μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του στον πόλεμο είναι διαφορετικός και μπορεί να αγγίξει διαφορετικούς ανθρώπους.

Στιγμιότυπο 2014-07-27, 22.40.11Έτσι μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον εαυτό του και τους άλλους. Μετά το τέλος του διαγωνισμού θα γίνει έκθεση των έργων σε γκαλερί στο κέντρο της Αθήνας. Η έναρξη είναι στις 18 Ιουνίου και έχει διάρκεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Είναι ελεύθερος σε οποιοδήποτε έχει διάθεση να συμμετέχει παρόλο που μπορεί να μην είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης. Ο καθένας μπορεί να ψάξει μέσα του και να σκεφτεί τον παραλογισμό του να σκοτώνεις συνανθρώπους σου. Έπειτα να το εκφράσει μέσω της τέχνης, σε κείμενο ή ζωγραφιά.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον εαυτό του και τους άλλους.

war syria

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου και Δημήτρης Σωτάκης, η Χριστίνα Πετρινού, ιστορικός τέχνης και ο Κορνήλιος Παπαδημοσθένης, ζωγράφος

Έκταση των έργων: Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.000 λέξεις. (Συνυπολογίζονται και οι λέξεις του τίτλου του συμμετέχοντος διηγήματος). Οι πίνακες ζωγραφικής δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 150 εκ. σε μεγαλύτερη διάσταση, χωρίς περιορισμό για μικρότερα μεγέθη.

Οι Νικητές: Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των συμμετοχών, θα επιλέξουν τα 3 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού και τα 3 καλύτερα έργα ζωγραφικής.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό: Η υποβολή των διηγημάτων στον διαγωνισμό θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με την αποστολή τους σε αρχείο word στο e-mail: [email protected] Η υποβολή των έργων ζωγραφικής θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με την αποστολή φωτογραφίας του έργου σε μορφή jpeg στο e-mail: [email protected] Στην συνέχεια θα ζητηθεί η αποστολή του έργου σε επιλεγμένη γκαλερί για την αξιολόγησή του.

Στο ίδιο e-mail μπορείτε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε απορία.

Όροι συμμετοχής: Διαβάστε τους όρους συμμετοχής αναλυτικά στο http://www.stopsyriawar.com

Παλαιότερα άρθρα: