Έρχονται οι ηλεκτρονικές διαφημίσεις στα ταξί

Έρχονται οι ηλεκτρονικές διαφημίσεις στα ταξί
Διαβάστε επίσης

Τη δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτρονικών συσκευών οι οποίες θα προβάλλουν διαφημιστικά μηνύματα θα έχουν πλέον τα ταξί της χώρας, όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Στην απόφαση τονίζεται ότι οι διαφημίσεις αυτές, θα πρέπει να προωθούν μόνο εμπορικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, το δε περιεχόμενό τους να είναι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις λοιπές περί διαφημίσεων γενικά διατάξεων. Επιπλέον σημειώνεται ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να μην είναι πολιτικού ή μη καλαίσθητου περιεχομένου και να μην αντιβαίνουν στα χρηστά ήθη.

Σύμφωνα με το υπουργείο η ρύθμιση αυτή δίνει το δικαίωμα επέκτασης του τομέα των διαφημίσεων και παράλληλα επιτυγχάνεται η καλύτερη εκμετάλλευση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων.

Συνήθως, μέχρι τώρα, αρκετά ταξί έφεραν σε σημεία του οχήματος διαφημιστικά μηνύματα. Πλέον αυτό θα μπορούν να το κάνουν και με ηλεκτρονική συσκευή. Συνήθως μια συσκευή tablet τοποθετείται είτε στο ταμπλό του οχήματος, είτε στο προσκέφαλο του καθίσματος και προβάλει διαφημιστικά μηνύματα τα οποία μπορούν να παρακολουθούν οι επιβάτες.

Παλαιότερα άρθρα: