Ήλθε η ώρα να ξανανταμώσουμε και να δώσουμε μαζί τη μάχη των Ευρωεκλογών!

euroekloges
Διαβάστε επίσης

Του Νίκου Νικολόπουλου*

Στα 8 μνημονιακά χρόνια δοκίμασε ο λαός όλες τις «συνταγές» της αφαίμαξης των κόπων του, που οι δανειστές-δυνάστες εφάρμοσαν ερήμην μας.

Αγχώθηκε η Ελληνική κοινωνία, ταλαιπωρήθηκε, υπέμεινε δεινά και αδικίες. Βίωσε ανατροπές στη καθημερινότητά της, οργίσθηκε, αλλά και έδωσε τόπο στην οργή, οπλισμένη με στωικότητα και πρωτοφανές κουράγιο. Σ’ αυτό το διάστημα με τους περισσότερους χώρισαν οι δρόμοι μας. Προσωπικά δεν άντεχα τις μνημονιακές βαρβαρότητες, παράτησα μέσα σε λίγες μέρες το υπουργιλίκι και τράβηξα τον δικό μου δρόμο.

Γνωρίζω ότι κάποιοι διαφώνησαν με την καταγγελτική, σκληρή στάση μου απέναντι στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σεβαστή κάθε διαφωνία, αυτή άλλωστε είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Γνωρίζω ότι πολλές φορές βλέποντας την τηλεοπτική μου εκπομπή «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» αρκετοί σκεφθήκατε ότι στην έρημο ο αντίλαλος «σβήνει» και χάνεται…

Γνωρίζω ότι πολλοί πεισθήκατε από εξαγγελίες και προεκλογικές δεσμεύσεις και οικτρά απογοητευτήκατε όταν ήλθε η ώρα να εφαρμοσθούν.

Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι των Ελλήνων σιχάθηκαν την πολιτική και τους πολιτικούς κι αποτραβήχτηκαν κι έτσι οι κυβερνώντες διευκολύνθηκαν να ασυδοτούν και να αυθαιρετούν.

Αλλά τώρα ο κάθε πολίτης γνωρίζει πλέον!

Γνωρίζει ότι οι μνημονιακές Κυβερνήσεις εφάρμοσαν συνταγές σωτηρίας μόνο των τραπεζών και των ισχυρών, καθηλώνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, στην ανέχεια, την ανασφάλεια και την απελπισία

Γνωρίζει ότι η κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης- όπως πολύ εύστοχα και προφητικά είπε ο μακαριστός Χριστόδουλος- επίμονα προσπαθεί να ισοπεδώσει τα εθνικοθρησκευτικά χαρακτηριστικά μας.

Γνωρίζει ότι στις μέρες μας η μία και μοναδική Μακεδονία, η Ελληνική Μακεδονία, δυστυχώς τιμαριοποιείται.

Γνωρίζει ότι η υπογεννητικότητα είναι ένας κίνδυνος που έρχεται από το… μέλλον να συρρικνώσει τον Ελληνισμό. Ταυτόχρονα, οι μεταναστευτικές ροές αλλοιώνουν και διαβρώνουν την πατρίδα του αύριο. Το Ισλάμ έχει μπει, δυστυχώς, στο… χωλ της χώρας μας!

Γνωρίζει ότι δεν «πέφτει» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ γιατί δεν γίνεται ουσιαστική, ειλικρινής και αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Γνωρίζει τα πάντα, υπομένει, στοχάζεται και αναζητά την ευκαιρία της διαφυγής από μία αποκρουστική πραγματικότητα που δεν τον εκφράζει, που τον θίγει και τον υποτιμά.

Μέχρι πρότινος νοιώθαμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Οι «μεγάλοι» και «δυνατοί», με τους πειθαναγκαστικούς επικοινωνιακούς μηχανισμούς τους, αφαιρούσαν κάθε δυνατότητα αντίστασης και αντίδρασης, εφαρμόζοντας μεθόδους αποχαύνωσης της κοινωνίας.

Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που οφείλουμε να τους απαξιώσουμε πλήρως χλευάζοντας την αναξιοπιστία τους. Εμείς, αυτοί που επαναστατούμε και αναζητάμε διέξοδο.

Υπάρχει διέξοδος! Αν ρίξουμε μια ματιά, για παράδειγμα, στη Γερμανία, θα καταλάβει ο καθένας μας τις επερχόμενες αλλαγές. Η… παντοδύναμη Μέρκελ έζησε τρεις βασανιστικούς μήνες, γιατί τα μικρότερα κόμματα εκεί αποδείχθηκαν πιο δυνατά από την… παντοδυναμία της! Στην Ιταλία τα μικρότερα κόμματα έγιναν πιο μεγάλα και καθορίζουν καταλυτικά πλέον, την Ευρωπαϊκή της πορεία. Ίδιο το σκηνικό και σε πολλές άλλες χώρες, που η κουλτούρα των, έστω και κατ’ ανάγκη, κυβερνητικών συμμαχιών, είναι αναπτυγμένη.

Τώρα γνωρίζουμε οι πάντες τα πάντα!

Διαισθάνομαι ότι όλοι αναμένουν την ευκαιρία και τη συγκυρία για να προκαλέσουν «σεισμό στο βάλτο», απ’όπου θ’ αναπηδήσει η πραγματική ελπίδα για τη δόλια πατρίδα και τον ταλαιπωρημένο λαό της.

Οι Ευρωεκλογές είναι πλατύσκαλο για ν’ ανέβουμε στο κεφαλόσκαλο κι από κει ν’ ατενίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Θα είμαι παρών, αυτόνομος και αυτόδυναμος, με σύμμαχο μόνο το λαό, υπηρετώντας τη διαχρονικότητα των αρχών και αξιών, που μας άφησε παρακαταθήκη ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με ό,τι κόπο και θυσία κι αν απαιτηθεί, ήλθε η ώρα να εκφράσει τις μύχιες, ανεκπλήρωτες προσδοκίες των Χριστιανών και Δημοκρατικών Ελλήνων πολίτων.

Είμαι αποφασισμένος, σαν επικεφαλής και σαν στρατιώτης, για αγώνα «εκ του συστάδην», σε όλα τα πεδία της μάχης των Ευρωεκλογών.

Στην εμπροσθοφυλακή και τα μετόπισθεν. Είμαι μαθημένος.

Το Χριστιανικό δημοκρατικό τόξο στη χώρα μας έχει διάφορες συντεταγμένες. Όμως, είναι γνωστό ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος την τελευταία 6ετία ήταν πάντα στη πρώτη γραμμή. Χωρίς ανάσα, χωρίς φόβο, χωρίς συμφεροντολογικούς μικροκομματικούς συνυπολογισμούς, με υπερηφάνεια και τόλμη, με πίστη στο πλευρό του κατατρεγμένου Έλληνα.

Από την αταλάντευτη στάση και πορεία μας αντλούμε το ηθικό προβάδισμα και πλεονέκτημα, καθ’ οδόν προς τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Είναι οι κρίσιμες εκλογές- πρόκριμα και εξοικείωσης με την απλή αναλογική που θα βρούμε μπροστά μας στις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές. Οι ευρωεκλογές δίνουν την ευκαιρία ν’ αποτυπωθεί έντονα το Χριστιανοδημοκρατικό «χρώμα» στον εκλογικό χάρτη.

Είναι τόσοι πολλοί και πειστικοί οι λόγοι στο δρόμο προς την ευρωκάλπη, ώστε αποκομίζω τη σιγουριά ότι ήλθε η ώρα να ξανανταμώσουμε! Η ευλογημένη ώρα της δικαίωσης όλων μας!

*Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας

Παλαιότερα άρθρα: