Ακυρώνονται οριστικά οι μειώσεις αποδοχών στους ένστολους – Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί τους – Tι δικαιούνται αναδρομικά (Πίνακας)

Ακυρώνονται οριστικά οι μειώσεις αποδοχών στους ένστολους – Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί τους
Διαβάστε επίσης

Την επιστροφή των αποδοχών χιλιάδων ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 ενέκρινε χθες η Ολομέλεια του Συβουλίου της Επικρατείας. Το ψαλίδι στους μισθούς και τα επιδόματα των ενστόλων κρίνεται οριστικά αντισυνταγματικό και τα ποσά των περικοπών που τους αφαιρέθηκαν τη τελευταία διετία θα πρέπει να τους αποδοθούν αναδρομικά.

Η επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, αφορά στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες. Οι τελικές τους αποδοχές θα πρέπει να αυξηθούν από 37% προκειμένου να επανέλθουν στα επίπεδα προ περικοπών.

Πιο συγκεκριμένα, οι βασικοί μισθοί των εν ενεργεία αστυνομικών, στρατιωτικών, πυροσβεστών και λιμενικών θα «δουν» αύξηση από 3% έως 25%, ενώ από 10% έως 37% θα αυξηθούν τα επιδόματά τους με την εφαρμογή της απόφασης.

Υπολογίζεται πως περίπου 186 εκατ. ευρώ θα είναι το ποσό που θα επιστραφεί στους ενστόλους για τις περικοπές των μισθών τους.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα στον «Ελεύθερο Τύπο»

enstoloi1

enstoloi2

Παλαιότερα άρθρα: