Ακόμη πιο κοντά στο Υπουργείο Οικονομικών η Ντόρα…

Ακόμη πιο κοντά στο Υπουργείο Οικονομικών η Ντόρα…
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Ιανός

Εκ νέου αναζωπύρωση των σεναρίων για ανάληψη του Υπουργείου Οικονομικών από την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ερωτήματα για το «άνοιγμα» της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η χθεσινή της συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Εκτός των άλλων, η ίδια τάχθηκε υπέρ μιας μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης για μεγάλα ζητήματα, όπως τα εθνικά θέματα και η ρύθμιση του χρέους.

Τόνισε επίσης πως η ΝΔ οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένει, όπως λέει, από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί. «Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση θα πάψει να κυβερνά όταν έχει τη δεδηλωμένη. Από την άλλη μεριά θεωρώ απολύτως λογικό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιούται μια σε βάθος ενημέρωση κυρίως για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, όπως π.χ. η διαπραγμάτευση για το χρέος και τα εθνικά θέματα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αυτό που όμως έχει περισσότερο σημασία είναι το σημείο όπου αναφέρεται στο ενδεχόμενο αλλαγών στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Όπως δήλωσε, «αναγνωρίζει τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο των επιλογών που είχε», τονίζει όμως πως «τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τη φορολογική πολιτική για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να ελαφρυνθούν οι πολίτες», υπονοώντας προφανώς την ανάγκη αντικατάστασης του από κάποιον που να μπορεί να εκπληρώσει τους παραπάνω στόχους…

Παλαιότερα άρθρα: