Από παράταση σε παράταση η πεζοδρόμηση Πανεπιστημίου

Από παράταση σε παράταση η πεζοδρόμηση Πανεπιστημίου
Διαβάστε επίσης

Νέα παράταση πήρε ένα ακόμα απο τα πολυδιαφημισμένα έργα της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά πρόκειται για το έργο της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, που δεν δημοπρατήθηκε τελικώς εντός του Μαίου όπως αρχικώς είχε εξαγγελθεί.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, η οποία έχει αναλάβει να «τρέξει» το έργο, «πάμε για τα μέσα με τέλη Ιουλίου» αν και απο το υπουργείο Υποδομών εκτιμούν ότι πιθανότερο είναι να ξεκινήσει ο διαγωνισμός προς το Φθινόπωρο. Αιτία της καθυστέρησης σύμφωνα με την Αττικό Μετρό είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες του διαγωνισμού. Μάλιστα, εντάχθηκαν νέοι όροι που προβλέπουν ότι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό πρέπει να έχουν απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε έργα Μετρό και Τραμ.

Κι όλα αυτά ενώ οι μελέτες του έργου που χρηματοδοτήθηκαν απο το Ίδρυμα Ωνάση στο πλαίσιο του project Rethink Athens είναι έτοιμες εδώ και αρκετό καιρό.

To έργο, κόστους 90 εκατ. ευρώ, θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας. Η Πανεπιστημίου προβλέπεται να πεζοδρομηθεί και κατά μήκος της να τρέξει η επέκταση του Τραμ απο το Σύνταγμα μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίο του Άρεος.

Προβλέπεται ακόμη η για μια ακόμη φορά ανάπλαση της Ομόνοιας και σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με αιχμή την αντιδρόμηση της Ακαδημίας.

Το πεδίο των έργων εκτείνεται σε μήκος 2,2 χλμ.

Παλαιότερα άρθρα: