Αριβερντέτσι Σίλβιο…

silvio
Διαβάστε επίσης

Το κύκνειο άσμα παίζεται για τον Kαβαλιέρε της πολιτικής. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εγκαταλείπει την πολιτική μετά την αποπομπή του από την Γερουσία, που αποφασίστηκε με πλειοψηφία από τους γερουσιαστές η κατάργηση της ασυλίας του και επήλθε η οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έξι χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικαστεί τελεσίδικα τον Αύγουστο σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για φοροδιαφυγή στο συγκρότημα μέσων ενημέρωσης που ήταν ιδιοκτήτης. Λόγω της ηλικίας του, δεν πρόκειται να πάει στη φυλακή, αλλά θα προσφέρει ένα έτος κοινωφελούς εργασίας.

Οι τίτλοι τέλους πέφτουν για τον «Βαρόνο» των μέσων ενημέρωσης, ο άνθρωπος που αυτοπροσδιοριζόταν ως «επιχειρηματίας που δάνεισε τον εαυτό στην πολιτική». Ο άνθρωπος που μάζεψε όλες τι εξουσίες πάνω του, που κατηγορήθηκε συχνά για την υιοθέτηση νομοθετημάτων που εξυπηρετούσαν τα δικά του οικονομικά συμφέροντα. Συχνά υπόδικος μέχρι στιγμής και ποτέ κατάδικος, έφτασε ομως η ώρα της κρίσης. Ο πολιτικός ο οποίος στις συνεντεύξεις του παρομοίαζε τον εαυτό του με τον Ναπολέοντα, τον Τσόρτσιλ, τον Ιησού Χριστό έφτασε πλέον να παλεύει με μια ολόκληρη χώρα αν όχι με μια Ευρώπη για να παραμείνει στην πολιτική.

Μέσα σε μια εικοσαετία ο Καβαλιέρε με τα εμπορικά του κανάλια επικεντρωμένα στη χυδαιότητα, στην κατανάλωση, στην αφθονία και τη μέτρια αισθητική, ο Μπερλουσκόνι διέφθειρε μια ολόκληρη χώρα. Δημιούργησε ένα τεχνητό φανταστικό όνειρο που μετατράπηκε στον εφιάλτη της πολιτικής του καριέρας.

Τα σκάνδαλα του Σίλβιο έχουν αφήσει ιστορία για ηγέτη κατά τα άλλα δημοκρατικού και ευνομούμενου κράτους. Το σεξ, τα μίντια και η εξουσία ήταν τα φετίχ του πρώην πρωθυπουργού. Τα πάρτι μπούγκα- μπούγκα, τα ροζ σκάνδαλα με «λολίτες» ή κολ γκερλ, οι ενήλικες και ανήλικες επί πληρωμή, η πολύχρονη και επιβεβαιωμένη σχέση του με τη μαφία, οι φορολογικές απάτες κατά την αγοραπωλησία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset, η δωροδοκίες υπουργών και η δικαστική διαφορά δισεκατομμυρίων τόσο με την πρώην γυναίκα του , όσο και με την εκάστοτε ερωμένη- μοντέλα που πλήρωνε «κατόπιν εορτής» χρυσάφι. Και η λίστα τελειωμό δεν έχει…

Αλλά πάντα όλα ήταν οργανωμένα σχέδια από τους κομμουνιστές για να πλήξουν την πολιτική του λάμψη. Άλλο ένα «κόκκινο» σχέδιο που αυτή την φορά πέτυχε το στόχο του να ρίξει από το θρόνο του των άρχοντα της προπαγάνδας. Η τελευταία πράξη του συγκεκριμένου έργου παίχτηκε χτες για τον Σίλβιο.

Αριβερντετσι Σίλβιο…

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

Παλαιότερα άρθρα: