Αμερικανός Πρέσβης: Επιτυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

payatt
Διαβάστε επίσης

Ο Τζόφρι Πάιατ, Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, χαρακτήρισε με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» επιτυχημένη την επίσκεψη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της καθώς ανακάμπτει από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης».

Παράλληλα εξήρε τη στάση της Ελλάδας στο κομμάτι της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της απέναντι στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι έχει ηγετική θέση στην περιοχή. Για τη συμφωνία που αφορά στην αναβάθμιση του στόλου των F-16 , επεσήμανε ότι εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα μας. «Όχι μόνο για να διατηρούμε τον στόλο της Ελλάδας σε ετοιμότητα για την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, αλλά και με θετικό αντίκτυπο στις οικονομίες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ο αμερικανός πρέσβης υποστήριξε ότι θα συνεχίσει τις σημαντικές συζητήσεις που ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα «για να ενισχύσουμε την ήδη ισχυρή εταιρική σχέση μας» προσθέτοντας ότι η ΔΕΘ του 2018 «θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες στην οικονομική μας εταιρική σχέση».

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε