Βγάζει 3 εκ. ευρώ τον χρόνο παίζοντας… βιντεοπαιχνίδια – Έχει τεράστια επιρροή στους εφήβους

Βγάζει 3 εκ. ευρώ τον χρόνο παίζοντας... βιντεοπαιχνίδια - Έχει τεράστια επιρροή στους εφήβους
Διαβάστε επίσης

Ο 24χρονος Φέλιξ Κιέλμπεργκ από την Σουηδία φαίνεται πως έπιασε από νωρίς το νόημα της ζωής, αφού βγάζει εκατομμύρια παίζοντας… βιντεοπαιχνίδια! Ο 24χρονος «μεταμφιέζεται» στον PweDiePie, έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του YouTube ο οποίος έχει χτίσει μια βάση 27 εκατομμυρίων συνδρομητών. Ποια είναι η δουλειά του; Παίζει διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια και μετά τα ανεβάζει στο YouTube επιτρέποντας στο κοινό του, που είναι κυρίως έφηβοι, να πουν την άποψή τους.

Στην διάρκεια του βίντεο, οι θεατές βλέπουν την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του με γκριμάτσες, κραυγές, τραγούδια και άσεμνες φιγούρες. Έχοντας δημιουργήσει ένα δυνατό brand name ο Κιέλμπεργκ έχει καθαρά έσοδα κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι τέτοια η επιρροή του, που απλώς και μόνο ένα βίντεό του είναι ικανό να εκτινάξει τις πωλήσεις ενός παιχνιδιού.

Χαρακτηριστική περίπτωση, το παιχνίδι Flappy Bird, το οποίο «κατέθαψε» προτείνοντας στους χρήστες να μην το παίξουν. Το αποτέλεσμα ήταν εκατομμύρια downloads που έκαναν το παιχνίδι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος μιλώντας στην Wall Street Journal δηλώνει πως το να έχεις τέτοια επιρροή είναι ενδιαφέρον και τρομακτικό ταυτόχρονα.

Τι σημαίνει όμως το PewDiePie;

Πρόκειται για μια αστεία ιστορία που ξεκίνησε όταν έφτιαξε τον πρώτο λογαριασμό του στο YouTube, με το PewDie – που στην ουσία είναι ο πυροβολισμός και ο θάνατος. Όμως, έχασε το password του και αναγκάστηκε να δημιουργήσει ένα νέο προσθέτοντας την λέξη «Pie».

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε