Για ποιο λόγο οι άνδρες και οι γυναίκες αισθάνονται άσχημα μετά το σεξ

women-upset-after-sex
Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας και του Πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, οι άνδρες αισθάνονται άσχημα γιατί δεν έχουν σεξουαλικές σχέσεις με περισσότερους συντρόφους, ενώ οι γυναίκες νιώθουν συχνά λύπη εξαιτίας λάθος επιλογής σεξουαλικού συντρόφου.

Σκοπός της μελέτης ήταν να αποδείξει ότι το συναίσθημα της θλίψης είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας, όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή.

«Για τους άνδρες, κάθε χαμένη ευκαιρία να κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο είναι ενδεχομένως μια χαμένη ευκαιρία να αναπαράγουν», δήλωσε ο Μάρτιν Χάσελτον, καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο UCLA, και ένας εκ των ερευνητών.

Τα τρία βασικά αίτια της σεξουαλικής λύπης για τους άνδρες είναι η δειλία να προσεγγίσουν την πιθανή ερωτική τους σύντροφο, η έλλειψη τόλμης και η έλλειψη περιπετειώδους σεξουαλικής ζωής. Για τις γυναίκες, οι βασικές αιτίες θλίψης περιλαμβάνουν την απώλεια της παρθενίας τους από λάθος ερωτικό σύντροφο, την μοιχεία και τη μικρή διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

«Οι αρνητικές συνέπειες του περιστασιακού σεξ ήταν πάντα πολύ υψηλότερες για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες και αυτό είναι πιθανό να έχει διαμορφώσει συναισθηματικές αντιδράσεις στις σεξουαλικές σχέσεις ακόμη και σήμερα», επεσήμανε ο Χάσελτον.

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

Παλαιότερα άρθρα: