Δεν θα πιστέψετε ποιο ήταν το πρώτο όνομα για την εφαρμογή Ιnstagram

instagram
Διαβάστε επίσης

Ποιο ήταν το πρώτο όνομα της γνωστή εφαρμογής Instagram; Όχι η εφαρμογή δεν έγινε γνωστή με το πρώτο της όνομα,αλλά με το δεύτερο όταν μετονομάστηκε και ουσιαστικά άλλαξε προ το καλύτερο το περιεχόμενο της.

Ο Kevin Systrom,ένας από τους σχεδιαστές και εμπνευστές της εφαρμογής, σύμφωνα με το techfrog, σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε όλη την ιστορία πίσω από το όνομα της εφαρμογής.

Η πρώτη ιδέα αφορούσε μια τοπική εφαρμογή,όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να κάνουν check-in να ανταλλάσσουν απόψεις για τα μαγαζιά της περιοχής,τα εστιατόρια,τα events και να ανεβάζουν φωτογραφίες από τις συναντήσεις τους.

Φυσικά και θύμιζε Foursquare και είναι λογικό,καθώς εκείνη την εποχή η εν λόγω εφαρμογή ήταν στο pic της,όμως το πρώτο όνομα του Instagram ήταν το Βurbn, Burbon δηλαδή το οποίο ο δημιουργός της επέλεξε μετά από ένα ξενύχτι πίνοντας το αγαπημένο του ουίσκι.

Είναι λογικό ότι δεν έγινε πολύ γνωστή στην αρχή και στη συνέχεια αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα,να προσφέρει τα χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα,να γίνει must στο iPhone και στη συνέχεια να πωληθεί στη Facebook.

Παλαιότερα άρθρα: