Δεν πέρασε η «εντολή Σαμαρά» στην Κομισιόν (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν πέρασε η εντολή Σαμαρά στην Κομισιόν (ΒΙΝΤΕΟ)
Διαβάστε επίσης

Ο έλεγχος της τρόικας για την ελληνική οικονομία θα γίνει κανονικά στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από την Κομισιόν, παρά τις εξαγγελίες ότι το κλιμάκιο των δανειστών θα συναντηθεί με την κυβέρνηση στο Παρίσι στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος. Σημειώνεται ότι σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, δήλωσε ότι η «μεταφορά» της αξιολόγησης στο Παρίσι ήταν πρόταση τον πρωθυπουργού.

«Όπως γνωρίζετε, ο επόμενος έλεγχος της τρόικας θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα, Αντουάν Κολομπανί

Σε ερώτηση για τις ανακοινώσεις περί συνάντησης στο Παρίσι, ο διευκρίνισε «η Κομισιόν δεν γνωρίζει για καμία τέτοια συνάντηση».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση» και πως «δεν μπορεί κανείς να δεσμευθεί από τώρα για το πόσο θα κρατήσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος».

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, είχε αναφέρει πως «κάθε φορά που ερχόταν (σ.σ η τρόικα), δημιουργούταν μια κακή ψυχολογική κατάσταση στην αγορά και την κοινωνία» προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση της τρόικας από το Παρίσι αποτέλεσε πρόταση του πρωθυπουργού.

Παλαιότερα άρθρα: