ΕΛΠΕ: Τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το τίμημα για ΔΕΣΦΑ

αρχείο λήψης (4)
Διαβάστε επίσης

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισιης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι τα ΕΛΠΕ αναζητούν τίμημα για τον ΔΕΣΦΑ, τουλάχιστον αντίστοιχο της προηγούμενης προσφοράς των 400 εκατ. ευρώ.

«Πρέπει να εκτιμήσουμε τις κυρίαρχες τάσεις στην αγορά σήμερα και θα περιμέναμε να πετύχουμε τίμημα αντίστοιχο της προηγούμενης συμφωνίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιάμισιης.

Εχουμε αποφασίσει και εμπλακεί στην διαδικασία πώλησης του 35% και θα περιμένουμε να δούμε τις προσφορές. Η απόφαση πώλησης δεν είναι οριστική και θα εξαρτηθεί από το τελικό τίμημα, υπογραμμίζει.

Παράλληλα όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα πώλησης και τη μνημονιακή δέσμευση για ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ ως τα τέλη του έτους, σημείωσε ότι «το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό αλλά σχεδιάζουμε να επισπεύσουμε τις κινήσεις και να λάβουμε δεσμευτικές προσφορές τον Δεκέμβριο».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότιη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση που πρέπει να υλοποιηθεί πριν το τέλος του 2017. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να πουλήσει ποσοστό 31% και τα ΕΛΠΕ ποσοστό 35%.

Παλαιότερα άρθρα: