Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και στο Λονδίνο

Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και στο Λονδίνο
Διαβάστε επίσης

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα στους δρόμους του Λονδίνου. Σύμφωνα με την κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία BYD, τα λεωφορεία δεν παράγουν εκπομπές και παράλληλα μειώνουν τα έξοδα λειτουργίας του λονδρέζικου στόλου κατά 75%.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι αρκεί η φόρτισή τους για 4-5 ώρες, ώστε να διανύσουν έως και 250 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες τους χρειάζονται αλλαγή κάθε περίπου 4.000 κύκλους φόρτισης, οι οποίοι μεταφράζονται σε 10 χρόνια ζωής.

«Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε τον καθαρότερο και πιο πράσινο στόλο που χρειαζόμαστε για να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να βελτιώσουμε την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα», δήλωσε ο Μάθιου Πέντσαρτζ, σύμβουλος του δημάρχου του Λονδίνου σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Ακόμη έξι ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο στις αρχές του 2014.

«Εάν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχημένες, σχεδιάζουμε την εισαγωγή περισσότερων λεωφορείων, τα οποία θα εξυπηρετούν μαζί με τα υβριδικά και τα λεωφορεία με τεχνολογία υδρογόνου που ήδη καταπολεμούν την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την πρωτεύουσα», συμπλήρωσε ο Πέντσαρτζ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο λεωφορείου έχει ήδη κυκλοφορήσει δοκιμαστικά σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ και οι Βρυξέλλες. Στην Κίνα,  220 τέτοια οχήματα πραγματοποιούν κανονικά δρομολόγια από τις αρχές του 2011, εξυπηρετώντας το καθένα έως και 120 επιβάτες.

Παλαιότερα άρθρα: