Η διάσημη κατάσκοπος της Βόρειας Κορέας που συντηρείται πλέον μετά βίας

Η διάσημη κατάσκοπος της Βόρειας Κορέας που συντηρείται πλέον μετά βίας
Διαβάστε επίσης

Η Won Jeong-hwa έγινε γνωστή όταν συνελήφθη από τις αρχές της Νότειας Κορέας γιατί έκανε σεξ με ανώτατους αξιωματικούς και αποσπούσε κρατικά μυστικά, τα οποία μετέφερε στην Πιονγιανγκ και το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η 40χρονη πια πρώην κατάσκοπος ζει στην πόλη Γκουνπο, νότια της Σεούλ και όπως λέει περνάει δύσκολες στιγμές γιατί κανείς δεν της δίνει δουλειά. Κι αν της δώσει, την απολύει μόλις μάθει το παρελθόν της.

Προσπάθησε να δουλέψει σαν σερβιτόρα και σαν καθαρίστρια αλλά δεν τα κατάφερε. Η πρώην κατάσκοπος Won Jeong-hwa αναγκάζεται να ζει με τα 800 δολάρια που παίρνει από τα κοινωνικά επιδόματα.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, η Γουόν βγήκε από τη φυλακή. Είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη γιατί χρησιμοποίησε το σεξ για να αποσπάσει μυστικά του στρατού και γιατί συνωμοτούσε να δολοφονήσει ανώτατους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών.

«Σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω», λέει η 40χρονη, μητέρα ενός παιδιού σήμερα. Η Γουόν πέρασε στη Νότια Κορέα υποκρινόμενη πως ήταν απλά μια βορειοκορεάτισσα που ήθελε να αυτομολήσει. Όταν όμως αποκαλύφθηκαν όλα, η Πιονγιανγκ την αποκήρυξε, είπε πως είναι εγκληματίας και κατηγόρησε τη Νότια Κορέα ότι κατασκεύασε ένα κατασκοπικό σκάνδαλο για να πλήξει την εικόνα της γειτόνισας.

Από την πλευρά της, υποστηρίζει πως παράκουσε τις εντολές της Πιονγιάνγκ να δηλητηριάσει δυο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας. Αποκάλυψε, επίσης, ότι ερωτεύτηκε τρελά έναν χαμηλόβαθμο στρατιωτικό, ο οποίος επίσης φυλακίστηκε.

Υποστηρίζει επίσης ότι χρησιμοποίησε το σεξ για να αποσπάσει μυστικά μόνο μια φορά και ότι οι κατήγοροι στη Νότια Κορέα την μέθυσαν για να την αποσπάσουν την ομολογία και επινόησαν την ιστορία με τους πολλούς άνδρες και τις ερωτικές συνευρέσεις.

Πάντως, όσοι τη γνώριζαν πριν συλληφθεί το 2008 λένε πως δεν θα μπορούσε να είναι κατάσκοπος υψηλού επιπέδου λόγω του χαρακτήρα της!

Παλαιότερα άρθρα: