Η επιστημονική ανάλυση του χαμένου πέναλτι του Γκέκα – «Ήταν βέβαιο ότι θα το χάσει»

Η επιστημονική ανάλυση του χαμένου πέναλτι του Γκέκα – «Ήταν βέβαιο ότι θα το χάσει»
Διαβάστε επίσης

Ο Φάνης Γκέκας δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέιλορ Νάβας, επιβεβαιώνοντας όλα τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί από το 1982 μέχρι και το 2010, από 22 διαδικασίες πέναλτι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το contra.gr, η πρώτη ομάδα που εκτελεί, κατά 59% στέφεται νικήτρια της διαδικασίας, όπως συνέβη με την Κόστα Ρίκα. Επιπλέον, εκείνη που αποτυγχάνει πρώτη σε εκτέλεση πέναλτι, κατά 77% χάνει τη διαδικασία, όπως συνέβη με την Ελλάδα.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο είναι το πέναλτι που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αποτυγχάνουν να μετουσιώσουν σε γκολ. Αυτό είναι το 8ο, όπου μέχρι και το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής είχαν αποτύγχει 9 στους 20 εκτελεστές! Ο Φάνης Γκέκας εκτέλεσε το 4ο πέναλτι της Εθνικής ομάδας και 8ο της διαδικασίας.

Επιπλέον, έστειλε την μπάλα στον χώρο όπου οι τερματοφύλακες συνήθως αποκρούουν τις εκτελέσεις, σε μία περιοχή που δεν είναι κοντά στο κάθετο δοκάρι.

Ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα, Κέιλορ Νάβας ήταν συμπαίκτης με τον Φάνη Γκέκα στη Λεβάντε και θυμήθηκε πως εκτελεί στα πέναλτι ο Ελληνας επιθετικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη FIFA:

«Τον είδα, θυμήθηκα ότι ήμασταν μαζί στη Λεβάντε και έφερα στο μυαλό μου πώς εκτελεί τα πέναλτι. Ευτυχώς δεν άλλαξε τον τρόπο που τα χτυπάει. Ήμουν σίγουρος ότι αν πηγαίναμε στα πέναλτι, θα περνούσαμε».

Διαβάστε την πλήρη ανάλυση των γραφημάτων κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Παλαιότερα άρθρα: