Η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία απαιτεί 800 αγελάδες για να απελευθερώσει 20 γυναίκες που απήγαγε!

Η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία απαιτεί 800 αγελάδες για να απελευθερώσει 20 γυναίκες που απήγαγε!
Διαβάστε επίσης

Οχτακόσιες αγελάδες απαιτούν ως αντάλλαγμα οι ισλαμιστές τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ για να αφήσουν ελεύθερες 20 γυναίκες που απήγαγαν την περασμένη εβδομάδα σε επαρχία της Βόρειας Νιγηρίας! Το παράλογο αυτό αίτημα φέρνει σε απελπισία τους συζύγους και τους πατεράδες των γυναικών, καθώς είναι φτωχοί κτηνοτρόφοι οι οποίοι ζουν από τις αγελάδες τους.

Η Μπόκο Χαράμ, αφού προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή με την απαγωγή 200 μαθητριών πριν από δυο μήνες, τώρα επιχειρεί να καταστρέψει και οικονομικά τους χωρικούς των επαρχιών στις οποίες έχει ιδιαίτερη δύναμη με απαγωγές και εκβιασμούς. Σύμφωνα με τη νιγηριανή εφημερίδα Leadership, οι χωρικοί, οι οποίοι ανήκουν στη φυλή Φουλάνι, ενημέρωσαν την αστυνομία ότι τα μέλη της οργάνωσης απαιτούν 40 αγελάδες για κάθε γυναίκα που κρατούν όμηρο προκειμένου να την απελευθερώσουν.

«Ολοι μας είπαν ότι τους είναι αδύνατο να κάνουν αυτό που ζητά η Μπόκο Χαράμ», δήλωσε στην εφημερίδα ένας αστυνομικός. «Το κοπάδι είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τους Φουλάνι γιατί δεν έχουν άλλο μέσο επιβίωσης». Ενας άλλος φόβος των χωρικών, σύμφωνα με το άρθρο, είναι μήπως οι τρομοκράτες δεν κρατήσουν τον λόγο τους και δεν αφήσουν ελεύθερες τις γυναίκες, ακόμα κι αν εκείνοι τους παραδώσουν τα κοπάδια τους, όπως τους ζητούν.

Το Μπόρνο, όπου έγινε η τελευταία απαγωγή των 20 γυναικών, είναι ένα από τα τρία κρατίδια της Βόρειας Νιγηρίας στα οποία η κυβέρνηση της χώρας έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να περιορίσει τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία έχει δολοφονήσει 12.000 ανθρώπους μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Παλαιότερα άρθρα: