Η τροπολογία για τα ΜΜΕ… δεν δημοσιεύθηκε πουθενά

MME
Διαβάστε επίσης

Ανοικτή επιστολή προς τους διευθυντές ειδήσεων κι ενημέρωσης τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και τους διευθυντές των ημερήσιων και κυριακάτικων εφημερίδων έστειλε η ΕΣΗΕΑ σχετικά με την τροπολογία για τα ΜΜΕ, για την οποία την Τρίτη 5/8 απήργησε όλος ο κλάδος. Στην επιστολή που ακολουθεί, η ΕΣΗΕΑ κάνει έκκληση να δημοσιευθεί στις εφημερίδες και στα κανάλια το περιεχόμενο της τροπολογίας για τη διαφήμιση και τα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης που ψηφίστηκε, αφού πέντε μέρες μετά δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας!

Αναλυτικά η επιστολή:

»Η κατάθεση της τροπολογίας για την διαφήμιση και τα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, είμαστε σίγουροι ότι, εκτός από εμάς, αιφνιδίασε και εσάς. Κατανοούμε, συνεπώς ότι ήταν δυσχερής η αυθημερόν μετάδοση και ο σχολιασμός της σημαντικής αυτής είδησης. Έως την ψήφιση, όμως, της συγκεκριμένης τροπολογίας μεσολάβησαν τέσσερις (4) ολόκληρες ημέρες: Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. Το συγκεκριμένο θέμα υποβαθμίστηκε, παρά τη σπουδαιότητά του και τη σφοδρότητα της κριτικής. Άλλωστε, για το λόγο αυτό όλες οι Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα απήργησαν την Τρίτη 5/8, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση και το περιεχόμενο της συγκεκριμένης τροπολογίας. Το επιχείρημα περί ύπαρξης σημαντικότερων θεμάτων της επικαιρότητας, που επέβαλαν την υποβάθμιση του συγκεκριμένου θέματος, φανταζόμαστε ότι ως πολύπειροι συνάδελφοι συμφωνείτε μαζί μας, δεν είναι πειστικό.

Αγαπητοί συνάδελφοι, την παρούσα επιστολή μας σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να εκλάβετε ως έκφραση δυσαρέσκειας ενός συλλογικού φορέα εργασιακών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως είμαστε εμείς. Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο σκοπός μας είναι τελείως διαφορετικός, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι θέματα όπως η συγκέντρωση ελέγχου στα Ενημερωτικά Μέσα και οι συμπράξεις επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι θέματα ουσιαστικά που πρέπει να τύχουν της κατάλληλης προβολής προς την κοινωνία. Όχι για εμάς αλλά για τους πολίτες και την Δημοκρατία…».

Παλαιότερα άρθρα: