Κρεσέντο τεχνών και δημιουργικότητας στο ξεκίνημα του Street Art Festival στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κρεσέντο τεχνών και δημιουργικότητας στο ξεκίνημα του Street Art Festival στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ&VIDEO)
Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε σήμερα, στις 5μμ., στην καρδιά της πόλης, το Street Art Festival το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και αύριο το βράδυ στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ. Η διοργάνωση αυτή χαρίζει στους Θεσσαλονικείς δύο δυναμικές μέρες γεμάτες χρώμα, μουσικούς ρυθμούς και πολύ χορό. Νέοι artist της πόλης ζωγραφίζουν τα δικά τους graffiti, ενώ, συγκεκριμένα, αυτές τις ώρες, στο Φεστιβάλ προσφέρεται μουσική και… πολλή μπύρα.

Περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες βάζουν τα δυνατά τους εκφράζοντας την τέχνη τους με δημιουργικότητα και φαντασία.

«Είμαστε μία ομάδα από νέους σε ηλικία καλλιτέχνες, μουσικούς, σχεδιαστές, ζωγράφους, δημιουργούς. Η βασική ιδέα μας είναι να φέρουμε κοντά τους νέους ανθρώπους, τους δημιουργικούς ανθρώπους της πόλης μας και όχι μόνο. Να τους δώσουμε την ευκαιρία και το βήμα να εκφραστούν. Να επικοινωνήσουν την τέχνη τους με το ευρύ κοινό με τον τρόπο που ξέρουν οι ίδιοι καλυτέρα. Η μουσική, η τέχνη και η δημιουργία είναι αυτό που μας ενώνει, αυτό που μας κινητοποιεί, αυτό που μας δίνει δύναμη», όπως δηλώνουν oι δημιουργοί του Street Art Festival.

Όπως αναφέρουν, «βασικός στόχος και όνειρό μας είναι να γνωρίσουμε στο κοινό τις νέες τάσεις της σύγχρονης τέχνης του δρόμου και την κουλτούρα της, που αποτελεί και κομμάτι και τρόπο ζωής της νεολαίας. Να δημιουργήσουμε έναν ετήσιο θεσμό-πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, για την πόλη μας και τους νέους της αλλά και όχι μόνο».

Δείτε τις ΦΩΤΟ και το VIDEO του Thestival.gr:

Παλαιότερα άρθρα: