Μετά από sold out στους Δελφούς (!), οι «Πέρσες» ολοταχώς για Επίδαυρο 15 & 16/8 (ΦΩΤΟ)

oi perses
Διαβάστε επίσης

HALKIDA
Χαλκίδα

Με μια εξαιρετική παράσταση αρχαίας τραγωδίας κλείνει το φετινό πρόγραμμα της Επιδαύρου. Οι «Πέρσες» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη αναμένεται να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό φινάλε στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου (ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και την επομένη 16/8) καθώς έχουν αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές κριτικές κατά τη μέχρι τώρα περιοδεία!

FILIPPON
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

DELFOI
Δελφοί

ALEXANDROUPOLI
Αλεξανδρούπολη

Παρά τις ξαφνικές καταιγίδες του φετινού καλοκαιριού αλλά και τη γενική οικονομική δυσπραγία, περισσότεροι από 4.500 θεατές την είδαν το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, sold out η Χαλκίδα και οι Δελφοί, γεμάτο θέατρο στην Αλεξανδρούπολη και ο θίασος του ΚΘΒΕ κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού κάθε φορά. Την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο, θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο ναό του αρχαίου θεάτρου την Επίδαυρο, ο εξαιρετικός Άκης Σακελλαρίου ως Άτοσσα, η «αποκάλυψη» του φετινού καλοκαιριού Γιώργος Κολοβός, ο «τραγικός» αγγελιοφόρος Λάζαρος Γεωργακόπουλος, ο μοναδικός ανδρικός χορός των «Περσών» και, φυσικά, ο επιβλητικός Δαρείος Γιάννης Φέρτης.

Οι «Πέρσες» αποτελούν μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο το θέμα της «ύβρεως», της ανθρώπινης αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ένα διαχρονικό μάθημα ηθικής πάνω στην άκαμπτη συνείδηση του κάθε δυνάστη, που, ιστορικά, έχει προκαλέσει πολέμους και ανθρώπινο πόνο.

Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου είναι η πρώτη από τις σωζόμενες τραγωδίες που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα, καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα. Ενώ πρόκειται για έναν έμμεσο ύμνο του ελληνικού πνεύματος που συνέτριψε τους Ασιάτες, το θέμα είναι ιδωμένο με μοναδικό τρόπο από την πλευρά των ηττημένων. Σε ολόκληρη την τραγωδία δεν ακούγεται ούτε ένα ελληνικό όνομα.

Perses

Συντελεστές

Μετάφραση: Πάνος Μουλλάς

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη

Χορογραφία: Κώστας Γεράρδος

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Δραματουργική ανάλυση: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης

Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιάννης Παρασκευόπουλος

Βοηθός σκηνογράφου: Δανάη Πανά

Βοηθός ενδυματολόγου: Ήρις Τσαγκαλίδου

Βοηθός χορογράφου: Δέσποινα Κέη

Οργάνωση παραγωγής: Πέτρος Κοκόζης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Φέρτης (Δαρείος), Άκης Σακελλαρίου (Άτοσσα), Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγγελιαφόρος), Γιώργος Κολοβός (Ξέρξης).

Χορός

Κορυφαίος: Βασίλης Σπυρόπουλος

Κορυφαίοι-Χορός (με αλφαβητική σειρά): Απόλλων Δρικούδης, Δημήτρης Δρόσος, Νίκος Καπέλιος, Δημήτρης Καραβιώτης, Θανάσης Κεραμίδας, Νίκος Μαραγκόπουλος, Σπύρος Σαραφιανός, Χρίστος Στυλιανού, Νίκος Τουρνάκης, Στέλιος Τράκας, Γιάννης Χαρίσης, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Γιώργος Ψυχογιός.

«Νύφες του πένθους» (με αλφαβητική σειρά):

Λαμπρινή Αγγελίδου, Μομώ Βλάχου, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου.

Tσέλο: Θοδωρής Παπαδημητρίου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 50€

Α ΖΩΝΗ: 40€

Β ΖΩΝΗ: 25€

Β ΖΩΝΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ* 15€ (Για 300 θέσεις την Παρασκευή 15/8 και για 300 θέσεις το Σάββατο 16/8)

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ, ΑΜΕΑ: 15€

Έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες για γκρουπ άνω των 21 ατόμων.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014

*Ισχύει και για τους κατόχους της Ευρωπαϊκής κάρτας Νέων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Ταμεία Φεστιβάλ (Κεντρικά: Πανεπιστημίου 39

εντός στοάς Πεσμαζόγλου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού και Αρχαίο Θέατρο

Επιδαύρου), Τ. 210 32 72 000 & www.greekfestival.gr

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Public | Παπασωτηρίου | Ianos

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ

Τηλ. πληροφοριών: 2315 200200 & www.ntng.gr

*Ειδικά για το ξενόγλωσσο κοινό διατίθεται δωρεάν έντυπο που περιέχει αναλυτικά την υπόθεση του έργου στην αγγλική γλώσσα

Φ.Θ.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε