Οι «Καρυάτιδες» στο Βρετανικό Μουσείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «Καρυάτιδες» στο Βρετανικό Μουσείο
Διαβάστε επίσης

Έξι Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως Καρυάτιδες και η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μπήκαν στο Βρετανικό Μουσείο συνοδεία μουσικής «αναζητώντας τη χαμένη αδερφή τους», προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Ήταν μια εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενη και πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.

karyatides_21

«Στα πλαίσια του κινήματος που έχουμε οργανώσει με τον άντρα μου τον Θεόδωρο Ορφανίδη, από το 2010, Beautiful Greece (Όμορφη Ελλάδα), με σκοπό να προσελκύσουμε την προσοχή του κόσμου και να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την χώρα μας, μέσα σε όλα θέλαμε να έρθουμε στο Λονδίνο. Με στόχο να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό δρώμενο-διαμαρτυρία ώστε να βάλουμε και εμείς όχι μόνο το λιθαράκι αλλά μια κοτρόνα ολόκληρη για να μπορέσουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα μας. Εμείς είμαστε καλλιτέχνες δεν ήμαστε πολιτικοί. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη δύναμη αλλά αυτό που ζήσαμε στο Βρετανικό Μουσείο μας έδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι και μάλιστα πολύ μεγάλο», είπε στο ΑΠΕ η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

«Αυτό που είδα όταν μπήκαμε στο μουσείο, η σιωπή του κόσμου, του χιλιάδες κόσμου που ήταν εκεί και που μας άνοιγε το δρόμο να περάσουμε ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Θα μου μείνει αξέχαστο για όλη μου την ζωή», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου. Αργότερα η αποστολή γέμισε με ελληνικές σημαίες το Χάιντ Πάρκ ζητώντας από τους Βρετανούς «να επιστρέψουν την Καρυάτιδα στη γη που τη γέννησε».

Παλαιότερα άρθρα: