Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και η πλήρης αδιαφορία ΕΥΔΑΠ και δήμου για τον σπασμένο αγωγό νερού στο Ψυχικό

mpampis
Διαβάστε επίσης

Πριν από λίγες ημέρες ξεσηκώθηκε μεγάλος θόρυβος με αφορμή τις δηλώσεις του δημοσιογράφου, βουλευτή της ΝΔ πλέον, Μπάμπη Παπαδημητρίου που υποστήριξε ότι πρέπει να ακριβύνει το νερό γιατί είναι φτηνό και δεν το υπολογίζει κανείς με αποτέλεσμα να σπαταλάται ένας πολύτιμος πόρος για την ανθρωπότητα. Προφανώς ο κ. Παπαδημητρίου αναφερόταν σε περίπτωσεις κατά τις οποίες γίνεται πράγματι αλόγιστη κατά μία έννοια χρήση του νερού, αλλά πάντως για ένα σκοπό (πότισμα, πλύσιμο πεζοδρομίων κ.λπ).

Τι συμβαίνει όμως όταν η η σπατάλη του νερού είναι προϊόν προκλητικής αδιαφορίας των αρμόδιων υπηρεσιών στην προκειμένη περίπτωση της ΕΥΔΑΠ και του δήμου Ψυχικού Φιλοθέης; Ποιος θα λογοδοτήσει, ποιος θα επιβάλλει κυρώσεις σε ποιόν και ποιος θα πληρώσει τελικά (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Θα γίνουμε σαφείς: Στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Ροΐδη και Διαδόχου Παύλου στο Ψυχικό υπάρχει εδώ και πολλές εβδομάδες μια διαρροή νερού προφανώς από ρολόι ή σωλήνα της ΕΥΔΑΠ που έχει σχηματίσει ένα μόνιμο ρυάκι στο δρόμο. Αναγνώστρια του rizopoulospost.gr μας ενημέρωσε ότι η ίδια από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ενημερώσει διαδοχικά τόσο την αρμόδια υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ όσο και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη και να μην χάνεται το νερό. Από τότε έχει προσπαθήσει αρκετές ακόμη φορές να βρει κάποιον αρμόδιο.

Το πρόβλημα που αναφέρει (το ίδιο κάθε φορά) καταγράφεται και της υπόσχονται ότι θα λυθεί το συντομότερο δυνατό. Σήμερα είναι δύο Οκτωβρίου και το ρυάκι ακόμη τρέχει. Έχουν σπαταληθεί δεκάδες αν όχι εκατοντάδες κυβικά νερού αλλά κανείς δεν βρέθηκε να δηλώσει αρμόδιος και κυρίως κανείς δεν βρέθηκε να διορθώσει τη βλάβη. Κύριε Παπαδημητρίου, καλό θα ήταν να στηλιτεύουμε τη σπατάλη νερού από τους πολίτες αλλά πρωτίστως θα έπρεπε να τιμωρούμε παραδειγματικά τους υπεύθυνους για την εγκληματική τους αδιαφορία.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε