Ο Πάπας φιλάει το χέρι του Βαρθολομαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάπας φιλάει το χέρι του Βαρθολομαίου
Διαβάστε επίσης

Ασπασμό ειρήνης αντάλλαξαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο ναό της Αναστάσεων στα Ιεροσόλυμα, κατευθυνόμενοι στον Πανάγιο Τάφο. Νωρίτερα, οι κύριοι Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος είχαν συνομιλίες μιας ώρας και υπέγραψαν Κοινή Διακήρυξη οκτώ σημείων. Μάλιστα όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω ο Πάπας φίλησε το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στη Διακήρυξη, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι αμφότεροι προσβλέπουν στην ημέρα, που θα υπάρξει πλήρης κοινωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και επισημαίνεται η σημασία της συνέχισης του θεολογικού διαλόγου, του σεβασμού, της δημιουργίας του Θεού δια της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στην Κοινή Διακήρυξη οι προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών εκφράζουν την αγωνία και το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση των χριστιανών στην Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει το Vatican Insider, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως όπως μετακινήθηκε η λίθος του Πανάγιου τάφου έτσι θα μετακινηθούν όλα τα εμπόδια που ακόμα και τώρα εμποδίζουν την πλήρη ομόνοια ανάμεσά μας.

«Όταν οι Χριστιανοί διαφορετικών δογμάτων υποφέρουν μαζί, ο ένας βρίσκεται στο πλευρό του άλλου και ο ένας προσφέρει στον άλλον», συμπλήρωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Επισήμανε, μάλιστα, πως όσοι σκοτώνουν Χριστιανούς στο όνομα του μίσους, δεν διερωτώνται αν πρόκειται για καθολικούς οι ορθόδοξους, αλλά «σκοτώνουν και χύνουν αίμα Χριστιανών».

Παλαιότερα άρθρα: