Πρόστιμο 30.000 ευρώ και 8 μήνες με αναστολή για βασανισμό σκύλου

Πρόστιμο 30.000 ευρώ και 8 μήνες με αναστολή για βασανισμό σκύλου
Διαβάστε επίσης

Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε σε έναν 69χρονο στις Σέρρες για βασανισμό που επέφερε το θάνατο υποσιτισμένου αδέσποτου σκύλου. Η υπόθεση κινήθηκε μετά από παρέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Σύμφωνα με τον Όμιλο, «ο 69χρονος κάτοικος Χαρωπού, συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν στις 6 Ιουλίου το βράδυ, έγινε αντιληπτός, από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, να βασανίζει και να χτυπά ανελέητα, με ένα παλούκι, μέχρι θανάτου ένα υποσιτισμένο, αδέσποτο σκυλί». Επίσης σχολίασε ότι «θεωρήσαμε την ποινή αρκετά επιεική»

Στις Σέρρες επίσης, ένας 45χρονος δημότης Σερρών, κάτοικος της Κ. Καμήλας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, το Σεπτέμβριο του 2013, όταν έγινε αντιληπτός από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, να σέρνει, για ώρες, το σκυλί του, δεμένο στις ρόδες της μοτοσυκλέτας του. Στον 45χρονο, που δικάστηκε τελικά τον Ιανουάριο του 2014, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, χωρίς αναστολή, με δικαίωμα όμως εξαγοράς της ποινής και πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ.

Παλαιότερα άρθρα: