Πόντιοι: Προστατεύστε τους Έλληνες της Ουκρανίας

Πόντιοι Προστατεύστε τους Έλληνες της Ουκρανίας
Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων της Ουκρανίας που θέλουν να φύγουν από τη χώρα λόγω των πολεμικών συγκρούσεων ζητά από την ελληνική πολιτεία η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.).

«Οι Έλληνες της Ουκρανίας βρίσκονται στη δίνη των πολεμικών συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή γύρω από τη Μαριούπολη και το Ντονέτσκ όπου κατοικούν ομογενείς, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν, για να μην προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων. Οι Έλληνες της Ουκρανίας υπολογίζονται σε 150.000 και είναι οργανωμένοι σε συλλόγους και τα παιδιά τους διδάσκονται την ελληνική γλώσσα», αναφέρει η ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. και υποστηρίζει ότι «εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει όταν άρχισε η κρίση στην Ουκρανία να προστατευθεί ο ελληνικός πληθυσμός, για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Γινόμαστε δέκτες αγωνιωδών εκκλήσεων ομογενών Ελλήνων της Ουκρανίας, προκειμένου να τους βοηθήσει η ελληνική πολιτεία για να διαφύγουν, μιας και δίπλα τους σκοτώνονται καθημερινά άνθρωποι».

Η ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. υπογραμμίζει ότι «χρέος της ελληνικής πολιτείας είναι να οργανώσει ανθρωπιστική αποστολή απεγκλωβισμού σε όσους θέλουν να φύγουν από τα πεδία των εμπόλεμων συγκρούσεων, ιδιαίτερα τώρα που έχει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πρέπει να βοηθήσει και έμπρακτα εκείνους που για διάφορους λόγους θα προτιμήσουν να παραμείνουν. Ο ελληνισμός της Ουκρανίας βάλλεται και βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και χρέος όλων μας είναι να τους βοηθήσουμε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Είναι αδέλφια μας».

Παλαιότερα άρθρα: