Πόσο αυξήθηκε η έκδοση νέων κωδικών ελληνικών προϊόντων

Πόσο αυξήθηκε η έκδοση νέων κωδικών ελληνικών προϊόντων
Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 11.400 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της online υπηρεσίας της 520 Barcdode Hellas και κυκλοφόρησαν στη διεθνή και εγχώρια αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημειώνεται αύξηση των barcodes της τάξεως του 40%. Ακόμη, στο ίδιο διάστημα 268 νέες εταιρείες εγγράφηκαν στην 520 Barcode Hellas και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520.

Ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια εξωστρέφειας της χώρας τα τελευταία χρόνια και εμφανίζει μεγαλύτερη διασπορά στους τομείς δραστηριότητας των επιχειρήσεων του. Νέο και ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ηΟινοποίηση, η Ζυθοποιία και η Αποσταγματοποιία τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα φτάνοντας το 11% του συνόλου της κατηγορίας. Ακολουθούν τα Καλλυντικά, τα Είδη Υγιεινής,τα Παραφαρμακευτικά, τα Είδη Οικιακής Χρήσης, το Γενικό εμπόριοκαι η Ένδυση.

Ως προς την γεωγραφική διαστρωμάτωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της 520 Barcode Hellas, o μεγαλύτερος όγκος των νέων εταιρειών και κωδικών για το πρώτο εξάμηνο του 2014 δημιουργήθηκε στην Αττική και αμέσως μετά ακολουθούν η Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Κρήτη, τα Νησιά του Αιγαίου και η Στερεά Ελλάδα.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, παρά το δύσκολο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον,  δείχνουν μια σταθερά θετική πορεία και δίνουν αισιόδοξο τόνο. Οι ελληνικές  επιχειρήσεις αποδεικνύεται ότι με όπλα την ποιότητα και το ελληνικό τους διαβατήριο μπορούν και έχουν επιτυχία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και διεθνώς. Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό στοιχείο αποτελεί ότι το 40% των νέων πελατών, είναι νεοσύστατες εταιρείες.

Παλαιότερα άρθρα: