Σλοβάκοι μετατρέπουν πινακίδες δρόμου σε καταφύγια αστέγων (ΦΩΤΟ)

Σλοβάκοι μετατρέπουν πινακίδες δρόμου σε καταφύγια αστέγων (ΦΩΤΟ)
Διαβάστε επίσης

Μια αρχιτεκτονική ομάδα σχεδιασμού από τη Σλοβακία αποφάσισε να κάνει πράξη μια λαμπρή ιδέα της. Αυτή δεν ήταν άλλη από το να μετατρέψει πινακίδες των δρόμων σε μικρά διαμερίσματα για τους άστεγους.

Συγκεκριμένα, τα διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων θα κατασκευαστούν γύρω από το τριγωνικό σχήμα της πινακίδας, θα διαθέτουν κουζίνα, ένα χώρο γραφείου, ένα κρεβάτι με κάποιο αποθηκευτικό χώρο από κάτω, κι ένα μπάνιο.
Η DesignDevelop, όπως ονομάζεται η ομάδα πίσω από αυτό το έργο, εξήγησε την ιδέα στην ιστοσελίδα τους: »Το πρότζεκτ Gregory φέρνει βελτιστοποίησης. Το ελάχιστο κόστος συντήρησης που θα χρειάζεται θα μπορούσε να καταβάλλεται εν μέρει μέσω της ενοικίασης του χώρου για την τοποθέτηση των διαφημίσεων».

Αν και προς το παρόν υπάρχουν μόνο οι ψηφιακές απεικονίσεις για την τελική εικόνα του σπιτιού, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ιδέα πίσω από αυτό το έργο είναι πραγματικά ελπιδοφόρα. Η μελέτη του έργου Gregory βασίζεται στις υποδομές της Σλοβακίας, χάρη στα υδάτινα και ενεργειακά δίκτυα. Ωστόσο, με ορισμένες προσαρμογές, θα μπορούσε να εφαρμοστεί οπουδήποτε.

Παλαιότερα άρθρα: