Στα γονίδια το μυστικό της ευτυχίας

Στα γονίδια το μυστικό της ευτυχίας
Διαβάστε επίσης

«Εάν κάποιος είναι οπλισμένος με γνώση και ακολουθεί κάποιους απλούς κανόνες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής του και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω του», αναφέρει μια νέα μελέτη.

Επιστήμονες από τη Σχολή Γενικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο πραγματοποίησαν έρευνα που διήρκεσε περισσότερο από 40 χρόνια και κατάφεραν να ορίσουν τους τρεις βασικούς παράγοντες που αποτελούν τις πηγές της ευτυχίας μας: τα γονίδια, οι αξίες και τα γεγονότα της ζωής μας.

Σύμφωνα με την έρευνα, χρόνο παρά χρόνο και επί τέσσερις δεκαετίες, ένας στους τρεις Αμερικανούς δήλωνε «πολύ χαρούμενος», ενώ περίπου οι μισοί δήλωναν «αρκετά χαρούμενοι». Μόνο το 15% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωνε πως δεν είναι «αρκετά χαρούμενοι». 

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν αρκέστηκαν μόνο στις απαντήσεις για να καταλήξουν σε συμπεράσματα, αλλά ανακάλυψαν ότι το παζλ της ευτυχίας συνθέτει και η κληρονομικότητα, στην οποία οφείλεται το 48% των συναισθημάτων μας.

Άρα το ήμισυ της ψυχολογικής μας κατάστασης είναι προδιαγεγραμμένο. Το υπόλοιπο 52% εξαρτάται από την επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή. Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι τα γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή μας. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα γεγονότα αυτά μπορούν να προσφέρουν ως το 40% στο ανθρώπινο συναίσθημα.

Παλαιότερα άρθρα: