Συναρμολογούμενα smartphones από τη Motorola

motorola
Διαβάστε επίσης

Η Motorola, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Google, ανακοίνωσε ότι σύντομα οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συναρμολογήσουν οι ίδιοι το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Project Ara και έχει στόχο την ανάπτυξη μιας «ελεύθερης, ανοιχτής πλατφόρμας hardware για τη δημιουργία πλήρως συναρμολογούμενων smartphones».

Συγκεκριμένα, ο χρήστης θα μπορεί να αγοράζει τη βασική δομή τηλεφώνου και να επιλέγει μόνος του τα υπόλοιπα κομμάτια – επεξεργαστή, οθόνη, πληκτρολόγιο, μπαταρία, κάρτα μνήμης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Motorola συνεργάζεται με τον Ολλανδό σχεδιαστή Ντέιβ Χάκενς.

Αν και παραμένει αβέβαιο κατά πόσο η συγκεκριμένη ιδέα θα επηρεάσει τον κόσμο των έξυπνων κινητών, η Motorola, η οποία εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, φαίνεται αισιόδοξη.

«Θέλουμε να σας δώσουμε τη δύναμη να αποφασίσετε τι κάνει το τηλέφωνό σας, πώς μοιάζει, από τι αποτελείται, πόσο κοστίζει και πόσο θα το κρατήσετε», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία.

Όσοι χρήστες επιθυμούν, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα, ενώ η Motorola ελπίζει πως θα έχει έτοιμη μία πρώτη έκδοση για τους προγραμματιστές το χειμώνα.

Παλαιότερα άρθρα: