Συνελήφθη ο επίδοξος τρομοκράτης στη Γερμανία

tromokratia
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Η Γερμανική αστυνομία δήλωσε τη Δευτέρα ότι συνελήφθη ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για τον σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης, ο οποίος είχε γλιστρήσει κυριολεκτικά από τα χέρια της κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής πριν από δύο ημέρες.

«Κουρασμένοι, αλλά ευχαριστημένοι: συλλάβαμε τον επίδοξο τρομοκράτη χθες το βράδυ στη Λειψία», ανέφερε η κρατική αστυνομία της Σαξονίας στο twitter.

Η αστυνομία έψαχνε ήδη για τον ύποπτο, τον 22χρονο Σύρο πρόσφυγα Jaber Albakr, αφότου κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σε διαμέρισμα στην ανατολική πόλη του Chemnitz το Σάββατο.

Αναφέρεται ότι η αστυνομία βρήκε πολλές εκατοντάδες γραμμάρια εκρηκτικών στο διαμέρισμά του κατά τη διάρκεια της επιδρομής του Σαββάτου.

Ο Albakr βρίσκεται στη Γερμανία από πέρυσι οπότε και είχε αναγνωριστεί επίσημα ως πρόσφυγας, όπως δημοσίευσε η αστυνομία το Σαββατοκύριακο.

«Η συνολική εικόνα της έρευνας, ιδίως η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που βρέθηκε, δείχνει ότι το άτομο αυτό σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια επίθεση με ισλαμιστικά κίνητρα», υπογράμμισε εκπρόσωπος του γραφείου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SWR την Κυριακή.

Η υποψία ότι ένας πρόσφυγας σχεδίαζε βομβιστική επίθεση θα επιβεβαιώσει τις δυσάρεστες ειδήσεις για την καγκελάριο Angela Merkel, της οποίας οι συντηρητικοί έχουν χάσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων προς κέρδος του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AFD), στη βάση της πολιτικής των ανοικτών θυρών της μεταναστευτικής πολιτικής της.

Η Merkel, η οποία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι, εάν μπορούσε, θα «γύριζε τον χρόνο πολλά χρόνια πίσω» για να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την περσινή εισροή σχεδόν ενός εκατομμυρίου μεταναστών, δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει αν θα δικδικήσει το χρίσμα για την Καγκελαρία για τέταρτη θητεία στις εκλογές του επόμενου έτους. Η τελευταία αυτή πτυχή παίζει καθοριστικό ρόλο και στον ορίζοντα της μεταναστευτικής πολιτικής της Merkel.

Πηγή

Reuters

Παλαιότερα άρθρα: