Σύννεφα στο Μουντιάλ: Για στημένα παιχνίδια κατηγορείται η Γκάνα

Σύννεφα στο Μουντιάλ Για στημένα παιχνίδια κατηγορείται η Γκάνα
Διαβάστε επίσης

Μετά την «υπόθεση Κατάρ» νέα σύννεφα έρχονται να σκεπάσουν το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μόλις δυο μέρες μετά την εντυπωσιακή ισοπαλία που πέτυχε η Γκάνα απέναντι στην κραταιά Γερμανία η εφημερίδα Telegraph και το Channel 4 αποκαλύπτουν με ρεπορτάζ τους σκάνδαλο με στημένους αγώνες από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας.

Telegraph και Channel 4 επικαλούνται εξάμηνη έρευνα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αξιωματούχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας και ατζέντης της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) μαγείρευαν αγώνες. Παρουσιάζεται μάλιστα και σχετικό βίντεο στο οποίο οι δυο άντρες διαπραγματεύονται με δήθεν εκπροσώπους επενδυτικής εταιρείας τα αποτελέσματα.

Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ομπέντ Ενκιτιά και τον Κρίστοφερ Φορσάιθ, πιστοποιημένο ατζέντη της FIFA. «Μπορείτε να έρθετε σε εμάς και να μας πείτε ποιο θέλετε να είναι το αποτέλεσμα» λέει ο Κρίστοφερ Φορσάιθ ενώ ο Ομπέντ Ενκιτιά ενδιαφέρεται για την προμήθεια των διαιτητών: «Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές αφού θα κάνουν αρκετή δουλειά για εσάς» αναφέρει.

Η εφημερίδα σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι τα παιχνίδια κανονίζονταν σε συνεργασία με το συνδικάτο που διαμορφώνει τα αποτελέσματα των παιχνιδιών και η ταρίφα της συμμετοχής άγγιζε τα 170.000 δολάρια.

Η FIFA, θορυβημένη από τις αποκαλύψεις εν μέσω Μουντιάλ, αναμένεται να δώσει σήμερα Δευτέρα συνέντευξη Τύπου ενώ ζήτησε να γίνει έρευνα για το γεγονός.

Αντίστοιχη έρευνα έχει ζητηθεί και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνας, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ουδέποτε η ομοσπονδία μας υπέγραψε το συμβόλαιο που προσφέρθηκε, αφού περιμέναμε την ανταπόκριση από την αρμόδια επιτροπή που θα εξέταζε το έγγραφο. Η υπόθεση έχει ήδη αναφερθεί και στη FIFA και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις αν ευσταθούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας».

Παλαιότερα άρθρα: