Τεχνολογία Audi: Τέσσερα υβριδικά στη γκάμα της

Standaufnahme    Farbe: Misanorot
Διαβάστε επίσης

Αντιδρώντας στην ηλεκτρική επιλογή της BMW, η Audi σχεδιάζει υβριδικά, ξεκινώντας με το λανσάρισμα του Α3 Sportback E-tron και συνεχίζοντας με τα Q7, A6 Long και Α8 σε plug-in hybrid εκδοχές. Αυτό το μήνα γίνεται το λανσάρισμα του A3 Sportback E-tron, του πρώτου plug-in hybrid μοντέλου της Audi, του οποίου ο αντίπαλος –φύση και θέση- είναι το ηλεκτρικό BMW i3.

Σε μια τέτοια στιγμή, ο Audi CEO Rupert Stadler αποκάλυψε: «Πιστεύουμε πολύ στα plug-in hybrids και θα φτιάχνουμε ένα κάθε χρόνο, αρχίζοντας με το Q7 το 2015 και συνεχίζοντας με τα A6 με μακρύ μεταξόνιο για την Κίνα και το Α8.».

Η Audi πιστεύει πως τα plug-in hybrids αποτελούν την καλύτερη λύση, καθώς δεν έχουν τους περιορισμούς αυτονομίας των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων. Ο κος Stadler προέβλεψε: «Plug-in hybrids θα είναι το 10 με 20% της γκάμας μας ή ακόμα και το 40% των 2 εκ. οχημάτων που σκοπεύουμε να φτιάχνουμε ετησίως μέχρι το 2020.».

Ο CEO εξήγησε επίσης πως τα plug-in hybrids μπορούν να φτιαχτούν σε οποιοδήποτε εργοστάσιό τους, από την Κίνα μέχρι το Μεξικό. Η αρχή με το A3 E-tron έγινε στη Γερμανία, το οποίο υπενθυμίζουμε πως μπορεί να κινηθεί μέχρι και 50 χλμ. με ρεύμα, ενώ με τη συνδρομή του κινητήρα, αποκτά αυτονομία έως και 600 χλμ.

Παλαιότερα άρθρα: