Τι συμβαίνει με την Airfasttickets -Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο

Τι συμβαίνει με την Airfasttickets -Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο
Διαβάστε επίσης

Σε καθεστώς απαγόρευσης πώλησης εισιτηρίων τέθηκε το βρετανικό παράρτημα του διαδικτυακού ταξιδιωτικού γραφείου της Airfasttickets λόγω οφειλών που διαμορφώνονται σε περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ, όπως επισημαίνεται στην επιστολή που απέστειλε η ΙΑΤΑ στις αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί αναγκαστήκαμε να θέσουμε το γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε καθεστώς χρεοκοπίας, εξαιτίας της αδυναμίας του να τηρήσει την προθεσμία των εμβασμάτων του», αναφέρει η επιστολή. Η ΙΑΤΑ, γνωστοποίησε ότι το ποσό σε κίνδυνο ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ για την βρετανική αγορά, στα 22 εκατ. ευρώ στη Γερμανία και στα 9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

«Πέραν της κήρυξης χρεοκοπίας της BSP UK, προχωρήσαμε επίσης στην αναστολή λειτουργίας του πρακτορείου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λόγω τις κοινής ιδιοκτησιακής δομής των εν λόγω πρακτορείων», συνεχίζει η ΙΑΤΑ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιεύματος, σχετικά με την υποτιθέμενη κίνηση της ΙΑΤΑ εναντίoν της εταιρείας, για διεκδίκηση καθυστερούμενων πληρωμών ύψους 45 εκατ. ευρώ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Το δημοσίευμα είναι ανακριβές, διότι καμία αναστολή online πωλήσεων δεν υφίσταται και όλα τα site των εταιρειών του Ομίλου, σε όλες τις χώρες, λειτουργούν κανονικά.

Δεν υφίσταται ληξιπρόθεσμη οφειλή της Airfasttickets σε κανέναν προμηθευτή.

Στη Μεγάλη Βρετανία, δραστηριοποιείται θυγατρική εταιρεία της Airfasttickets International. Παρ” όλα αυτά ούτε για εκείνη ούτε για κάποια άλλη εταιρεία του Ομίλου υφίστανται οικονομικές εκκρεμότητες, για τις οποίες να έχει περάσει το νόμιμο χρονικό διάστημα τακτοποίησής τους.

Ουδέποτε, πόσο μάλλον τις τελευταίες 50 μέρες, δεν έχει τεθεί έλεγχος στις συναλλαγές της Airfasttickets. Η επικοινωνία η οποία έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ της ιδιοκτησίας της εταιρείας και της ΙΑΤΑ αφορούσε στην παράταση των εγγυητικών επιστολών, λόγω της δυναμικής αύξησης των πωλήσεων της Airfasttickets, η οποία έφτασε το 1.937% στο διάστημα 2013-2014. Με βάση το συμβόλαιο της Airfasttickets με την ΙΑΤΑ, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει μέχρι και 60 ημέρες παράταση πληρωμής.

Όσον αφορά τις πωλήσεις της Airfasttickets, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αυτές είναι πολύ περισσότερες από ότι αναφέρεται στο δημοσίευμα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Airfasttickets, Νίκος Κοκλώνης, δήλωσε:

«Τα ταμειακά διαθέσιμα της Airfasttickets υπερβαίνουν κατά πολύ τις συνολικές οφειλές της εταιρείας. H Airfasttickets, με κέντρο την Ελλάδα, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στη χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο, στον Κλάδο της διακίνησης επιβατών. Η ποιότητα των υπηρεσιών μας, σε συνδυασμό με τις χαμηλές μας τιμές, έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας στην τιμητική θέση Νο. 3 σε όλη την Ευρώπη. Είναι πάγια θέση και πεποίθησή μας ότι στους καταναλωτές αξίζουν φθηνές και ποιοτικές διακοπές. Αυτό πράτταμε. Αυτό πράττουμε. Αυτό θα πράττουμε. Η οικονομική μας ευρωστία είναι αδιαμφισβήτητη. Ευχαριστούμε τα εκατομμύρια των πελατών μας για την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε για περαιτέρω καινοτόμες υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον».

Παλαιότερα άρθρα: