Το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia

Το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia
Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia ξεκίνησε στις 13.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της Γένοβας, όπου και θα διαλυθεί. Το κρουαζιερόπλοιο συνοδεύουν από το νησί Τζίλιο στην Γένοβα 14 πλοία.

Oι ιταλικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ωστόσο ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο πρόκειται να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως από την Κορσική αυτόν τον τετραήμερο πλου.

Παράλληλα και ιταλικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ζητούν την τήρηση των υψηλότερων δυνατών κανόνων ασφαλείας, με στόχο την προστασία των θαλάσσιων υδάτων. Στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου υπάρχουν ακόμη περίπου 100 τόνοι καυσίμων, που αποτελούν και την μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος να «κοπεί στα δυο» το κρουαζιερόπλοιο.

«Θα θριαμβολογήσουμε και θα γιορτάσουμε μόνον όταν φθάσουμε στην Γένοβα, αλλά μετά θα πρέπει να πέσει οριστικά η αυλαία» δήλωσε πριν από λίγο ο υπεύθυνος της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Στο νησί του Τζίλιο, για να παρακολουθήσει τις όλες διαδικασίες του «τελευταίου ταξιδιού» του Concordia, έφτασε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Κατά το τραγικό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου αυτού της εταιρείας Costa Crociere, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, έχασαν την ζωή τους 27 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος.

Παλαιότερα άρθρα: