Χάος στο Φέργκιουσον

saint louis
Διαβάστε επίσης

Εκτός ελέγχου βγαίνει η κατάσταση στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις μετά την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα ενός άοπλου νεαρού αφρο-αμερικανού από τα πυρά αστυνομικού.

Χθες το βράδυ η αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε ένα πλήθος περίπου 400 διαδηλωτών μεταξύ των οποίων ήταν οικογένειες με παιδιά.

Σύμφωνα με το Reuters η αστυνομία κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων διαδηλωτών με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς την περιοχή όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών η οποία έως εκείνη τη στιγμή ήταν απολύτως ειρηνική.

Ωστόσο, η αστυνομία όπως ανακοίνωσε χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες οι οποίοι προσπαθούν να διασπάσουν την εντολή για την επιβολή του νόμου και ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διασφαλίσουν τη δημόσια ειρήνη.

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα του Σαββάτου ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να διευκρινίζεται υπό ποιες συνθήκες ακριβώς. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, ενώ έκανε χρήση δακρυγόνων και καπνογόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Παλαιότερα άρθρα: