10.000 αυτοκτονίες… της Λογικής!

autoktonies
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Γράφω και συζητώ στο διαδίκτυο εδώ και περίπου 7 χρόνια. Δεν είναι πολλά, αλλά δεδομένου ότι επικεντρώνω το ενδιαφέρον μου σε πολιτικές συζητήσεις και αναλόγου περιεχομένου ιστοσελίδες και ιστολόγια, θεωρώ ότι έχω αρκετή εμπειρία. Όμως, η πραγματικότητα δεν παύει αν όχι να με εκπλήσσει, πάντως να μου δίνει αφορμές για καυστικό σχολιασμό.

Θεωρώ, επίσης, σκόπιμο να επισημάνω ότι ποτέ δεν υπήρξα, ούτε είμαι, οπαδός της πολιτικής ορθότητος και του άνευρου και ανούσιου πολιτικού λόγου. Η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα το οποίο όχι μόνον επιτρέπει, αλλά επιβάλει την πολιτική σύγκρουση γιατί μόνον έτσι δεν δημιουργείται τέλμα, μόνον έτσι αναδιατάσσονται οι πολιτικές δυνάμεις και εμποδίζονται τα ισχυρότερα συμφέροντα να επιβάλλουν την ολοκληρωτική τους κυριαρχία και να μετατρέψουν το πολίτευμα σε τυραννία! Αυτό ίσχυε από την αρχαιότητα, όταν λειτουργούσε η άμεση δημοκρατία, ίσχυσε στη ρωμαϊκή republic, ισχύει σήμερα που η republic έχει λάβει την μορφή του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού και θα ισχύει πάντοτε, όποια μορφή και αν λάβει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Όμως, από την οξεία κριτική, από τον άμεσο, «κοφτερό» και αποκαλυπτικό πολιτικό λόγο μέχρι την ανυπόστατη προπαγάνδα, δηλαδή την ωμή και συνειδητή διάδοση ψευδών με σκοπό την παραπλάνηση, υπάρχει τεράστια απόσταση. Όπως θα δείτε στη συνέχεια, διόλου τυχαίο δεν είναι ότι τα ωμά ψεύδη συνοδεύονται και από χυδαίες ύβρεις και απροκάλυπτο μίσος. Πολλώ δε μάλλον, είναι απολύτως σχετικό ότι ο φορέας αυτής της συμπεριφοράς είναι εμφανώς άτομο χαμηλού πνευματικού επιπέδου, όχι αναλφάβητος αλλά σαφώς ημιμαθής, εμπαθής και αδίστακτος λασπολόγος.

Ο διάλογος που παραθέτω κατωτέρω, έγινε την 15η Ιουνίου, από 5.15 μμ μέχρι 8.23 μμ, σε ομάδα στο facebook -το όνομα της οποίας δεν θεωρώ σκόπιμο να παρουσιάσω, δεδομένου ότι ουδείς εκ των διαχειριστών της αναμίχθηκε- με αφορμή το άρθρο μου “Η Αριστερά -του ψεύδους- πέθανε! Ζήτω η Αριστερά!!!

Τα print screen του διαλόγου είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή μου ενώ έχουν δοθεί και στη διαχείριση της παρούσης ιστοσελίδος. Συνεπώς, κάθε διάψευση είναι άσκοπη. Προφανώς, η ορθογραφία και η σύνταξη έχουν παραμείνει αναλλοίωτες.

παναγιωτης αννινος Χατζηαγγελίδης Ιπποκράτης σε ευχαριστούμε που μας ενημερώνεις, και μας καθοδηγείς δείχνοντας μας τον ενάρετο δρόμο της δεξιάς, για να μπορέσει η χώρα να διώξει την αριστερά, που μας έφερε ολη αυτή την καταστροφή και της χιλιάδες αυτοκτονίες,,, συνέχισε, για να μετρήσουμε κι” εμεις τις αντοχές μας..

Χατζηαγγελίδης Ιπποκράτης Ξεκίνα μετρώντας αυτοκτονίες… με πρώτη και καλύτερη της λογικής σας! Περιμένω τα επίσημα στοιχεία για τις 10.000 αυτοκτονίες…

παναγιωτης αννινος θα έπρεπε να ντρέπεστε, εσείς και το αδελφό σας κόμμα ΠΑΣΟΚ κυβερνήσατε από την μεταπολιτευση και μετά..,οι πολιτικές σας δεν μας οδήγησαν εδώ; γιατί υποτιμάτε την νοημοσύνη μας; δεν ειναι απάνθρωπο αυτό που κανετε;

Χατζηαγγελίδης Ιπποκράτης Άσε τι πρέπει να ντρέπομαι εγώ και ξεκίνα με τις δικές σου ντροπές! Περιμένω στοιχεία για τις 10.000 αυτοκτονίες, αλλιώς είσαι κοινός ψεύτης.

Χατζηαγγελίδης Ιπποκράτης Επίσης, αν δεν ξέρεις καλά την ελληνική, ρώταγε να μάθεις. Εκτός και αν δεν έχεις διαβάσει τα άρθρα που σχολιάζεις.. .

παναγιωτης αννινος επειδη μαλλον εισαι μεγάλος μαλάκας και ίσως απατεώνας, δες αυτήν την επιστημονική ερεύνα, και τσακίσου από εδώ.., όσο για την Ελληνική ποσώς με ενδιαφέρει αν την ξέρω όχι… http://www.news.gr/ellada/koinonia/…

Χατζηαγγελίδης Ιπποκράτης Εκτός από λειτουργικώς αναλφάβητος είσαι και αδαής περί τα μαθηματικά. Άνοιξε ένα βιβλίο αριθμητικής του Δημοτικού, μάθε να διαβάζεις ποσοστά, κάνε τις αναγωγές των αριθμών που παρουσιάζει το άρθρο και έλα ξανά να μου πεις που βρήκες του 10.000 αυτόχειρες. Αν τα νούμερα δεν σου βγαίνουν ξεκίνα να προσθέτεις όσους ήδη τραβάνε τα μαλλιά τους που ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α… Τώρα, για να σε βοηθήσω με τις έννοιες, αν θέλεις τον ορισμό του μαλάκα, μπορείς να σταθείς μπροστά σε ένα καθρέπτη ενώ για τον ορισμό του απατεώνα… απλώς διάβασε το βιογραφικό του Τσίπρα και της παρέας του!

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω πολλά περισσότερα. Ο ανωτέρω διάλογος «βοά» και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Η αδυναμία κατανοήσεως όχι μόνο της πραγματικότητος, αλλά και όσων απλώς στοιχείων περιέχονται σε ένα άρθρο είναι εκπληκτική! Μόνο μια μικρή –και επιδερμική- ανάλυση των χαρακτηριστικών του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από το προφίλ με το όνομα «παναγιωτης αννινος»:

- Οι τόνοι και τα αρχικά κεφαλαία κυρίων ονομάτων είναι προφανώς περιττή πολυτέλεια για ένα συνεπή αριστερό! Κι όμως, υποτίθεται πως η Αριστερά είναι θεματοφύλακας του πολιτισμού και αντίπαλος κάθε προσπάθειας αλλοτροιώσεως. Είναι όντως έτσι; Μάλλον όχι, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη αναδύσεως μιας νέας Αριστεράς, όπως την περιγράφει το άρθρο μου που ενόχλησε τον «παναγιωτης αννινος» και όπως θα αναλύσω περαιτέρω σε επόμενο κείμενό μου σε αυτή τη στήλη.

- Κυρίαρχο στοιχείο στα σχόλια του εν λόγω είναι οι ύβρεις (μαλάκας), τα ad hominem επιχειρήματα (απατεώνας) και οι φοβικές προτροπές όπως «τσακίσου από εδώ». Εκτός από έλλειψη συγκροτημένης σκέψεως και ουσιαστικών επιχειρημάτων, καταδεικνύεται ο φόβος όλου αυτού του κοινωνικού χυλού, στον οποίο ανήκει ο «παναγιωτης αννινος», έναντι της διαφορετικής γνώμης, έναντι του δομημένου διαλόγου και της συγκροτημένης σκέψεως, έναντι ακόμη και της «βασάνου» της ορθής χρήσεως της γλώσσας, πράγμα όντως πολύ δύσκολο για άτομα που αντί να γράφουν έμαθαν απλώς να πληκτρολογούν, χωρίς να αντιληφθούν τη δομή της γλώσσας, χωρίς να μπορούν να διακρίνουν τη σημασία του συντακτικού, της ορθογραφίας και των σημείων στίξεως. Κι όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανόηση της γλώσσας, η γνώση του ορθού χειρισμού της είναι το πρώτο στοιχείο της Δημοκρατίας, αφού η γλώσσα είναι το βασικό μέσο επικοινωνίας, χωρίς την γνώση του οποίου είμαστε αποκλεισμένοι από τα πολιτικά δρώμενα! Αριστερά, είπατε; Ποια Αριστερά;

- Τέλος, είναι απίστευτο πόση ημιμάθεια κρύβεται πίσω από το μοναδικό επιχείρημα που προσπάθησε να αντιπαραθέσει ο «παναγιωτης αννινος»: όποιος με στοιχειώδη προσοχή διαβάσει το άρθρο στο οποίο οδηγεί ο σύνδεσμος που παραθέτει, δεν θα δυσκολευθεί να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν 10.000 αυτοκτονίες, όμως ο «παναγιωτης αννινος» απλώς δεν κατάλαβε τι διάβαζε!!! Κι όμως, μέσα του, με απόλυτη σιγουριά, έχει αποφασίσει ποιοι είναι οι καλοί και οι κακοί, απφασίζει ότι ένας άνθρωπος τον οποίο δεν γνωρίζει είναι «μαλάκας και μάλλον απατεώνας» και, βεβαίως, το σημαντικότερο όλων, «την Ελληνική ποσώς τον ενδιαφέρει αν την ξέρει»!!! Αριστερός είπατε; Οι Αριστεροί που ήξερα εγώ είχαν σπίτια με τεράστιες βιβλιοθήκες, μιλούσανε και γράφανε την ελληνική άψογα και στην εξορία διδάσκανε τους δεσμοφύλακές τους ιστορία και λογοτεχνία… Ποια Αριστερά;

Επίμετρο

Πριν κλείσω, και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το μέγεθος της προπαγάνδας του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού που μας κυβερνά, επισημαίνω ότι στη μελέτη διαπιστώνεται ότι «ενώ την περίοδο 2003 – 2010 ο μέσος δείκτης αυτοκτονιών ήταν 3,35 ανά 100.000, αυξήθηκε σε 4,42 ανά 100.000 κατά τη διετία 2011 – 2012». Αυτό μας οδηγεί σε απόλυτα νούμερα, από τις 337 αυτοκτονίες ετησίως, στις 442.

Θα ήταν τραγικό να αδιαφορήσουμε για τον χαμό 95 ακόμη συμπολιτών μας κάθε χρόνο, ενώ η σχέση της αυξήσεως με την οικονομική κρίση είναι προφανής. Όμως, ουδόλως τεκμαίρεται ανθρωπιστική κρίση, ενώ η καπηλεία της αυτοχειρίας αδύνατων ανθρώπων είναι η πραγματική ύβρις και η μέγιστη αθλιότητα!

Στην πραγματικότητα, οι δύστυχοι αυτοί συμπολίτες μας υπήρξαν μάλλον θύματα του πανικού που ενέσπειρε η αντιμνημονιακή προπαγάνδα με σκοπό την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού και την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών της σκοπιμοτήτων. Εύκολο είναι να αντιληφθούμε ότι το απονενοημένο τους διάβημα δεν τους απάλλαξε από κάτι πολύ χειρότερο. Η πραγματικότητα είναι ότι πλην οριακών περιπτώσεων, ουδείς υπέστη κάτι πεισσότερο πλην της δραματικής μειώσεως των εισοδημάτων του. Ο νόμος Κατσέλη προστατεύει τα αληθώς υπερχρεωμένα νοικοκυριά ενώ η προστασία από τους πλειστηριασμούς (τους οποίους πρώτες οι τράπεζες δεν θέλουν…) έχει αποτρέψει την εμφάνιση μαζικού φαινομένου αστέγων. Στην πραγματικότητα, το μεγάλο θύμα της κρίσεως δεν είναι άλλο παρά οι το 1.5000.000 ανέργων του ιδιωτικού τομέως καθώς και οι χιλιάδες χρεωκοπημένες επιχειρήσεις. Συμπέρασμα: αυτοί που με εμπάθεια και μίσος ουρλιάζουν και λασπολογούν είναι όσοι απλώς προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, επιμένοντας να στρέφουν τις συνέπειες της κρίσεως μόνο στους αδυνάτους, δηλαδή σε όσους δεν διαθέτουν πολιτική ή/και συνδικαλιστική προστασία σε αυτούς που ενάργεια ο κ. Νίκος Ράπτης έχει χαρακτηρίσει «ηττημένους της μεταπολιτεύσεως»!

Παλαιότερα άρθρα: