10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Pretty Woman

pret_woma
Διαβάστε επίσης

Με αφορμή το θάνατο του σκηνοθέτη Γκάρι Μάρσαλ και δημιουργού της διεθνούς κινηματογραφικής επιτυχίας Pretty Woman θυμόμαστε μερικά «άγνωστα» για πολλούς στοιχεία της ταινίας με την τεράστια εισπρακτική επιτυχία.

Μέχρι και σήμερα η ταινία καταλαμβάνει την 4η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στο είδος της ρομαντικής κομεντί με συνολικό box office 463,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως!

1. Στην πασίγνωστη αφίσα της ταινίας οπού η Τζουλια Ρόμπερτς ποζάρει με το κοντό φόρεμα σήμα κατατεθέν της Βίβιαν, το σώμα της ηθοποιού ανήκει σε γνωστό body double της δεκαετίας.

2. Η όπερα που παρακολούθησαν ο Έντουαρντ και η Βίβιαν δεν ήταν τυχαία. Ήταν το έργο La Traviata, η ιστορία δηλαδή μίας ιερόδουλης που ερωτεύεται έναν πλούσιο ευγενή.

3. Στην περιβόητη σκηνή με το πιάνο ο Ρίτσαρντ Γκιρ, όχι απλά παίζει στ” αλήθεια, αλλά έχει συνθέσει και την μελωδία.

4. Το κολιέ που δίνει ο Έντγουαρντ στην Βίβιαν είχε τον δικό του φύλακα στο πλατό, καθώς η αξία του ξεπερνά τις 250.000 δολάρια.

5. Στην πρώτη σκηνή στην σουίτα όπου η Βίβιαν ξεκαρδίζεται βλέποντας τηλεόραση, το γέλιο της Ρόμπερτς είναι φυσικό, αφού ο σκηνοθέτης την γαργαλούσε στα πόδια πίσω από τις κάμερες.

6. Εκτός από την Ρόμπερτς, για το πόλο της Βίβιαν είχαν προταθεί η Σάντρα Μπούλοκ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

7. Ο αρχικός τίτλος της ταινίας που άφησε εποχή ήταν «3000 $», το ποσό δηλαδή που πληρώθηκε η Βίβιαν για να περάσει την εβδομάδα με τον Έντουαρντ.

8.Στην ταινία ο Έντουαρντ οδηγεί μία Λότους, καθώς τόσο η Ferrari όσο και η Porsche είχαν αρνηθεί να υπάρχουν αμάξια τους στην ταινία.

9. Ο Γκιρ , η Ρομπερτς αλλά και ο Ελζάντρο (ο ευγενικός μάνατζερ του ξεναδοχείου ) «ξανασυναντήθηκαν» εννέα χρόνια μετά στο «Η νύφη το “σκασε».

10. Ο άστεγος από τον οποίο ζητά οδηγίες ο Έντουαρντ δεν είναι άλλος από τον σκηνοθέτη Γκάρι Μάρσαλ.

Παλαιότερα άρθρα: