1000 μουσικοί παίζουν το Bittersweet Symphony

symph
Διαβάστε επίσης

Οι Rockin’1000 που αποτελούνται από 250 κιθαρίστες, 250 μπασίστες, 250 ντράμερ και 250 τραγουδιστές παίζουν το Bittersweet Symphony.

Με έδρα τους την Ιταλία, τα μέλη τους περιλαμβάνουν μουσικούς από το Μεξικό, τον Καναδά, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο και τη Σερβία, με τον μικρότερο σε ηλικία να είναι 7 ετών και τον μεγαλύτερο 70.

Στη συναυλία που έδωσαν στην Τσεζένα συμπληρώθηκαν από 90 ακόμη μέλη και ο ήχος τους εμπλουτίστηκε με 30 βιολιά, 30 κίμπορντς και 30 γκάιντες. Τα βιολιά ήταν σίγουρα απαραίτητα στο «Bittersweet Symphony» των Verve.

Το «Bittersweet Symphony» περιλαμβάνεται στο άλμπουμ των Verve «Urban Hymns», που κυκλοφόρησε το 1997, και αποτελεί ένα από τα γνωστότερα τραγούδια της δεκαετίας του 1990 με ήχο που συνδυάζει το εναλλακτικό ροκ με τη βρετανική Pop (γνωστή και ως BritPop).

Ο Richard Ashcroft, βασικός τραγουδιστής των Verve, έγραψε τους στίχους ρίχνοντας μία ζοφερή και πεσιμιστική ματιά στη θλιβερή πλήξη της καθημερινής ζωής παρομοιάζοντας τη ζωή με γλυκόπικρη συμφωνία. Το μελαγχολικό ρεφρέν «I can’t change my mold» («Δεν μπορώ ν’ αλλάξω τον τύπο μου») προέρχεται από μία περίοδο κατά την οποία ο Ashcroft είχε έμμονη ιδέα με τον γενετικό κώδικα.

Richard Ashcroft: Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε να σπάσουμε τον κώδικα, ο οποίος μας έχει δοθεί από τους προγόνους μας, την οικογένεια, τον τόπο που γεννηθήκαμε και το περιβάλλον μας, και πόσο μπορείς να απομακρυνθείς από αυτά. Είναι αναπόφευκτο ότι όλα τα γνωρίσματα του πατέρα μου κάποτε θα αρχίσουν να βγαίνουν από μένα σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση. Είναι το αίσθημα που νιώθεις ότι μερικές φορές είσαι εντελώς παγιδευμένος και ότι έχεις τη ζωή που ήδη ορίστηκε για σένα.

Το setlist των 15 τραγουδιών των Rockin’1000 περιλάμβανε τα «Blitzkrieg Bop» των Ramones, «Βorn To Be wild» των Steppenwolf, «Come Together» των Beatles, «C’mon Everybody» του Εντι Κόχραν, «Gold On The Ceiling» των Black Keys, «Jumpin” Jack Flash» των Rolling Stones, «Police On My Back» των The Clash, «People Have The Power» της Πάτι Σμιθ, «Rebel Rebel» του Ντέιβιντ Μπόουι, «Song 2» των Blur, «Rockin” In The Free World» του Νιλ Γιανγκ, «Seven Nation Army» των White Stripes και «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana.

Παλαιότερα άρθρα: