1ο Επιστημονικό Ποδοσφαρικό Συνέδριο

podosfairo SYNEDRIO
Διαβάστε επίσης

Του Μιχάλη Τζανάκη

Περατώθηκε με επιτυχία πριν λίγες μέρες στη χώρα μας το τακτικό «επιστημονικό» ποδοσφαιρικό συνέδριο! Πήραν μέρος διαπρεπείς προσωπικότητες που τίμησαν τον οικουμενικό ελληνισμό διαχρονικά. Οι εργασίες ξεκίνησαν στο γήπεδο της Λεωφόρου και συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα –επρόκειτο για διημερίδα- στα γραφεία της «Λίγκας», όπου αντάλλαξαν οι συμμετέχοντες «επιστήμονες» μπουκάλια, ποτήρια, καδρόνια, ρόπαλα ενώ αναμνηστικά των ομάδων έλαβαν απ’ τους … μπράβους των αντιπάλων!

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, προτάθηκαν νέες τεχνικές εξόντωσης των αντιπάλων οπαδών, προβλήθηκαν νέοι μέθοδοι δωροδοκιών, ντοπαρίσματος και σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση δοκιμάστηκαν νέοι τρόποι στησίματος αγώνων!

Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες του συνεδρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν μόνο μερικές δεκάδες προσαγωγές υπόπτων και υπήρξαν μερικοί επιπόλαιοι τραυματισμοί από πλαστικές σφαίρες και σουγιάδες.

Να υπογραμμίσουμε πως τιμήθηκαν και όλοι οι παράγοντες που έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη του ποδοσφαίρου σε αθλητικό-πολιτιστικό δρώμενο στη χώρα μας. Το βραβείο «ήθους» μοιράστηκαν οι πρόεδροι των «αιωνίων» αντιπάλων, αφού ισοψήφισαν στην κρίση των εκλεκτόρων. Το βαρύτιμο τρόπαιο είναι το «χρυσό πούρο» και θεσπίστηκε μετά την προσωρινή απόσυρση του προέδρου – Μάκη, ενώ οι ίδιοι πρόεδροι έλαβαν και το έτερο βαρύτιμο έπαθλο, την «ασπίδα» του τραμπουκο-Αχιλλέως, το οποίο απένειμε αυτοπροσώπως ο κύριος -δήμαρχος πλέον –Α. Μπέος!

Τα «επιστημονικό» ποδοσφαιρικό συνέδριο τίμησε με την παρουσία του το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, το αντίστοιχο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, ενώ το κάλυψε τηλεοπτικά το αμερόληπτο κανάλι, ΣΚΑΪ!

Να σημειωθεί πως το συνέδριο διεξήχθη σε ελαφρώς ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και δικαιολογημένα υπήρξε η «διακριτική» παρουσία δεκαοκτώ μόλις μονάδων ΕΚΑΜ, δύο διμοιρίες Λ.Ο.Κ. τρεις Ο.Υ.Κ, για τη διαφύλαξη της τάξης.

Το πρώτο «επιστημονικό» ποδοσφαιρικό συνέδριο χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωποι της διεθνούς «επιστημονικής» κοινότητας. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι από την «ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ», τη «ΜΑΦΙΑ», «ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ», την «ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ», την «ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ» και τους «ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ», οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπάθεια τους στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποδοκίμασαν όσους απεργάζονται να το πλήξουν με τη- δήθεν- διακοπή του πρωταθλήματος!

Παλαιότερα άρθρα: