2 νεκροί και 5 συλληφθέντες σε επιδρομή της Γαλλικής αστυνομίας για τις επιθέσεις της Παρασκευής

αρχείο λήψης
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα που πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό έχασαν τη ζωή τους, ενώ πέντε ακόμα άτομα συνελήφθησαν όταν η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο βόρειο προάστιο του Παρισιού St.-Denis.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανέφερε σε μια δήλωση ότι η επιδρομή της αστυνομίας ξεκίνησε στις 4.20 π.μ. και είχε στοχεύσει έξι υπόπτους.

Τρεις άνδρες που κρύβονταν σε ένα διαμέρισμα συνελήφθησαν από τις ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, αν και δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις ταυτότητές τους.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν ακόμα κοντά στο διαμέρισμα και έχουν ήδη προσαχθεί σύμφωνα με τις αρχές.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι στόχος της επιδρομής ήταν ο Abdelhamid Abaaoud, η Βέλγος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, φερόμενος ως υπέυθυνος για την οργάνωση των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση για το εάν ο Abaaoud βρισκόταν στο διαμέρισμα κατά τη στιγμή της επιχείρησης.

Η αστυνομία κατέφτασε στην περιοχή και την απέκλεισε πριν την αυγή, αδειάζοντας τους δρόμους και προειδοποιώντας τους κατοίκους που ξύπνησαν από τους πυροβολισμούς να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο Πρωθυπουργός Manuel Valls και ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο François Hollande στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Τετάρτη το πρωί για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της επιχείρησης.

Πηγές

New York Times

Reuters

Παλαιότερα άρθρα: