250.000 € για site δήμου την ώρα που η Ελλάδα έμπαινε στο Μνημόνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

lefta petama
Διαβάστε επίσης

To γνωστό προεκλογικό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 «λεφτά υπάρχουν» επιβεβαίωσε την ίδια χρονιά ο τότε δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης. Όπως αποδεικνύεται, την εποχή που η χώρα μας έμπαινε στο Μνημόνιο, ο κ. Χιωτάκης παρότι κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά έκανε πράξη το σύνθημα του αντιπάλου του. Συγκεκριμένα, το 2009 δημιούργησε νέο site στο Δήμο Κηφισιάς το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κόστισε 248.378,82 ευρώ! Μάλιστα, ο φάκελος του έργου ουσιαστικά “δεν υπήρχε”, ενώ η υπηρεσία δήλωνε άγνοια, και μόνο μετά από ενδελεχή έλεγχο της νέας δημοτικής Αρχής του Γιώργου Θωμάκου αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για την ιστοσελίδα του Δήμου:www.kifissia.gr.

Στη Δικαιοσύνη το θέμα

Το θέμα τέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη και ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης αρχικά δήλωσε άγνοια παραπέμποντας στην Επιτροπή Παραλαβής (σ.σ. την οποία ορίζει, βεβαίως, ο ίδιος), ενώ στη συνέχεια και αφού δέχθηκε έντονη κριτική, δικαιολογήθηκε για το μεγάλο κόστος λέγοντας ότι επρόκειτο για χρήματα του ΕΣΠΑ! (σ.σ. δειτε τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr).

«Ανακαλύψαμε τώρα ότι ένα τεράστιο ποσό εντελώς δυσανάλογο με το κόστος ενός site -έστω και πολυτελούς- δαπανήθηκε, που; Είναι δυνατόν να δαπανηθούν 250.000€ για ένα site; Ποιος άνθρωπος θα βρεθεί να δικαιολογήσει ότι δόθηκαν τόσα πολλά λεφτά για ένα site;», είπε χαρακτηριστικά ο νυν δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη.

Θωμάκος: Eρωτηματικά για το κόστος του site:

Θωμάκος: Eίναι δυνατόν να δαπανηθούν 250.000 για ένα site;

Θωμάκος: Ποιός άνθρωπος θα βρεθεί να δικαιολογήσει ότι δόθηκαν τόσα πολλά λεφτά για ένα site;

Χιωτάκης: Eγώ θα απολογηθώ στον Δήμαρχο (απάντηση στη Γ.Γ. του Δήμου Κηφισιάς)

Χιωτάκης: Aυτοί που παρέλαβαν το έργο είναι υπεύθυνοι!

Χιωτάκης: Nα δούμε αν κάνανε οι εργολάβοι το έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές

Λ. Ψυχόπαιδας (τ. Δημοτικός Σύμβουλος Χιωτάκη): Δεν υπάρχει έργο στη θητεία σας να έχει κοστολογηθεί τίμια

Παλαιότερα άρθρα: