3 ελληνικά οινοποιεία στα 100 καλύτερα στον κόσμο!

winery
Διαβάστε επίσης

Στη λίστα με τα 100 καλύτερα κρασία στον κόσμο αυτής της χρονιάς βρίσκονται 3 ελληνικά οινοποιεία. Το αμερικανικό περιοδικό Wine & Spirits που δημοσίευσε την λίστα είναι ένα από τα κορυφαία περιοδικά στον κόσμο που ειδικεύεται στο χώρο της οινοποιείας. Τα οινοποιεία είναι το «Γαία», το «Κτήμα Αργυρού» στην Σαντορίνη και το «Γεροβασιλείου» στην Επάνομη της Θεσσαλονίκης και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο τον Οκτώβριο.

Η λίστα διαμορφώνεται από γνώστες του κρασιού, οινοχόους και εμπόρους οι οποίοι αξιολογούν τα κρασιά που έχουν την καλύτερη απόδοση σύμφωνα με την ετικέτα, την ποικιλία και τη χώρα προέλευσης. Oι τρεις ελληνικές ετικέτες θα ταξιδέψουν στις 21 Οκτωβρίου στην Αμερική όπου αναμένεται να παρουσιαστούν σε εκατοντάδες επισκέπτες που για 11η χρονιά θα κατακλύσουν την αίθουσα City View at Metreon στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση πρόκειται να ενισχύσει οικονομικά τον οργανισμό Βaykeeper ο οποίος μάχεται υπέρ της διατήρησης των υδάτινων πόρων και εναντίον της μόλυνσης με φετινό σύνθημα: To κρασί είναι 80% νερό.

Παλαιότερα άρθρα: