32.000 πρόσφυγες σε όλη τη χώρα – Τεράστιος πλέον ο καταυλισμός στην Ειδομένη

prosfiges-sinora
Διαβάστε επίσης

Μόνο 320 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, το τελευταίο 24ωρο ενώ στην Ειδομένη ο καταυλισμός συνεχίζει να μεγαλώνει περιλαμβάνοντας αυτή τη στιγμή περισσότερους από 11.000 ανρθώπους.

Μετά τη χθεσινή νεροποντή, ο καταυλισμός, έχει μετατραπεί σε απέραντο βαλτότοπο, με παιδιά να παίζουν στην λάσπη και να προσπαθούν να στεγνώσουν και να ζεσταθούν σε μικρές εστίες φωτιάς.

Αυτή την ώρα, η ουδέτερη ζώνη είναι κλειστή ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οικονομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στο ελληνικό έδαφος, μετά το κλείσιμο των συνόρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, χθες, στη χώρα μας βρίσκονταν πάνω από 31.000 πρόσφυγες, με τους 24.985 να είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα και 6.857 στα νησιά. Μόνο χθες, στα νησιά καταγράφηκαν 2.122 πρόσφυγες και αποχώρησαν από την Ειδομένη μόλις 100.

Εξάλλου, περίπου 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες περισσότεροι από χθες βρίσκονται σήμερα Παρασκευή στις 9 το πρωί στα νησιά του βορείου Αιγαίου, πιστοποιημένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά. Συγκεκριμένα στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που είναι πιστοποιημένοι και περιμένουν να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ή την Καβάλα φτάνει τα 6.238 άτομα.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα στις 9 το πρωί ανερχόταν στους 4.067. Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός των όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε στους 1.127.

Στη Χίο, χθες και μέχρι στις 9 σήμερα το πρωί, πιστοποιήθηκαν 706 πρόσφυγες. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1.507 άτομα. Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 223 νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ στο νησί βρίσκονται 664 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

με πληροφορίες από Ethnos.gr

Παλαιότερα άρθρα: