4 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο φεστιβάλ γαλλόφωνου σινεμά

film_francophone
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Γιώτα Μπουγά

Μη χάσετε το ραντεβού σας με τις κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε ήδη στην Αθήνα από την Πέμπτη 7 Απριλίου και θα συνεχιστεί έως και την ερχόμενη Τετάρτη 13 Απριλίου. Το φεστιβάλ θα ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 14 έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Το Rizopoulos Post προτείνει τέσσερις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε. Σπεύσατε, πριν εξαντληθούν τα εισιτήρια.

1) Παράφορα (Down by Love / Éperdument)

down_by_love

Η Anna Amari, Αντέλ Εξαρχόπουλος, φυλακίζεται περιμένοντας να γίνει η δίκη για πράξεις που έκανε όσο ήταν ακόμη ανήλικη. Ο Jean Firmino (Guillaume Gallienne), ο διευθυντής της φυλακής, αναστατώνεται αμέσως από την παρουσία της κοπέλας.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Pierre Godeau θα προβληθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στις 22:00 στον Κινηματογράφο Embassy Nova Odeon.

2) Βασίλισσα Μαργκό» (La Reine Margot / Queen Margot)

queen_margot

Η ταινία του Πατρίς Σερό συμμετέχει στο θεματικό Αφιέρωμα «Από το Βιβλίο στην Οθόνη» του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και θα προβληθεί την Τρίτη 12 Απριλίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Πρόκειται για την ιστορία της Marguerite de Valois με πρωταγωνιστές τους Ιζαμπέλ Ατζανί, Βίρνα Λίζι, Ντανιέλ Οτέιγ, Βενσάν Περέζ, Ζαν Ιγκ Ανγκλάντ, Πασκάλ Γκρεγκορί.

3) Valley of Love

valley_of_love

Στη νέα ταινία του Γκιγιόμ Νικλού η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ υποδύονται ένα πρώην ζευγάρι που επανενώνεται μετά από πολλά χρόνια στην Αμερικανική Δύση.

Η ταινία προβλήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου στον Κινηματογράφο Embassy Nova Odeon, ενώ η επαναληπτική της προβολή είναι την Τρίτη 12 Απριλίου στις 22:00 στον Κινηματογράφο Δαναός 1.

4) Ο Βασιλιάς Μου» (Mon Roi / My King)

mon_roi

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στην Εμανουέλ Μπερκό στο Φεστιβάλ των Καννών το 2015 και οκτώ (8) υποψηφιότητες στα Βραβεία César 2016, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας, Ά Γυναικείου και Ά Αντρικού Ρόλου. Πρωταγωνιστούν: Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Κασέλ, Λουίς Γκαρέλ.

Η ταινία της Μαϊβέν παρουσιάστηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης, ενώ, καθώς το φιλμ συμμετέχει και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, θα προβληθεί επίσης το Σάββατο 9 Απριλίου στις 22:00 στον Κινηματογράφο Δαναός 1.

Παλαιότερα άρθρα: