42 ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στο 36ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου

koiuuu
Διαβάστε επίσης

Στο διάστημα (25 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου) που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου στο Μονπελιέ της Γαλλίας θα προβληθούν 42 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκουςμικρού μήκουςμυθοπλασίας και animationσε διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ, σε αφιερώματα για το ελληνικό σινεμά. 

Στην 36η διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ του Μονπελιέ θα συστήσει στο διεθνές κοινό του το νέο νουάρ φιλμ «Οι αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη με τους Δημήτρη Λάλο – Χάρη Φραγκούλη αλλά και το κοινωνικό «Να κάθεσαι και να κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά με τους Μαρίνα Συμέου – Γιώργο Καφετζόπουλο. Στο διαγωνιστικό μικρού μήκους συμμετέχει «Η γεννήτρια» της Νικολέττας Λεούση και στο πανόραμα ταινιών μικρού μήκους οι (βραβευμένες στη Δράμα) «Red Hulk» και «Drag Me: An Urban Music Tale» των Ασημίνας Προέδρου και Νίκου Κέλλη αντιστοίχως.

Εξάλλου 14 ταινίες, ανάμεσα τους, οι «Κυνόδοντας», «Αλπεις», «Attenberg», «Αδικος κόσμος», «Στρέλλα», «Xenia», «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», «Μετέωρα», αποτελούν το αφιέρωμα στο «Νέο κύμα του ελληνικού κινηματογράφου» καλύπτοντας την – παραγωγική – περίοδο 2007-2013. Στο αφιέρωμα «Ενα κινηματογραφικό ταξίδι στην Ελλάδα της κρίσης», για μικρομηκάδες, θα παρουσιαστούν και τα: «45 βαθμοί», «Κάτι θα γίνει», «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη», «The Greek crisis explained».

Παλαιότερα άρθρα: