500 εκατ. ευρώ επιπλέον επενδύσεων αναγγέλλει η Cosco για το λιμάνι του Πειραιά

cosco
Διαβάστε επίσης

Επιπρόσθετες επενδύσεις, άνω των 500 εκατ. ευρώ, θα κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά πέραν των 350 εκατ. που ήδη προβλέπονται από την συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανήγγειλε ο πρόεδρος της Cosco Χου Λιρόνγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στη Σαγκάη.

Βασική απαίτηση, ωστόσο, από την πλευρά της Cosco αποτελεί η μείωση των απεργιών των εργαζομένων ζητώντας από την ελληνική πλευρά να δημιουργήσει «ευνοϊκό περιβάλλον».

Με τη σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «οι απεργίες είναι ένα φαινόμενο, μια φυσική εξέλιξη όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι» εκτιμώντας ότι «μαζί θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες», καταδεικνύοντας την αισιοδοξία του για την θετική πορεία της συμφωνίας. «Θα υπάρξει προσπάθεια να διευκολυνθεί το έργο της Cosco για άμεσες επενδύσεις» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Προτεραιότητα των επενδύσεων φαίνεται να είναι ο τομέας της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, με τον κολοσσό να έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με διεθνείς εταιρίες που δείχνουν ενδιαφέρον. Το λιμάνι αναμένεται να επεκταθεί και να αναβαθμιστεί ώστε να δέχεται και τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου.

Παλαιότερα άρθρα: