57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με 2 υπουργούς

57o_festival_kinimatografou_thessalonikis_3
Διαβάστε επίσης

Το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καταγράφεται πλέον, μετά τον ανασχηματισμό, ως το δεύτερο Φεστιβάλ -μετά το 41ο ΦΚΘ- τον Νοέμβριο του 2000 με δύο υπουργούς Πολιτισμού.

Την ώρα που ο, μέχρι πριν λίγες ώρες, υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τελούσε τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τον τίτλο «Ψίθυροι» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τις πολιτιστικές συνέργειες που αναβαθμίζουν την πολιτισμική λειτουργία της πόλης και εγκαινίαζε την έκθεση, έγινε γνωστό πως είχε πάψει να είναι πλέον στη θέση του, την οποία ανέλαβε η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς έδειξε, μάλλον, έκπληκτος από την αλλαγή, ενώ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Στη συνέχεια της βραδιάς, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού ξεναγήθηκε στην έκθεση από την επιμελήτριά της και καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Μαρία Μαραγκού.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μπαλτάς ματαίωσε την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα άτυπη συνάντησή του με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη και αναχώρησε για την Αθήνα.

Παλαιότερα άρθρα: