76 εκατ. νοικοκυριά εκτεθειμένα μετά από κυβερνοεπίθεση κατά της JPMorgan

JPMORGAN
Διαβάστε επίσης

Η JPMorgan Chase & Co., η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι παραβίαση στα δεδομένα της επηρέασε 76 εκατ. νοικοκυριά και 7 εκατ. μικρές επιχειρήσεις.

Οι δράστες πήραν ονόματα πελατών, διευθύνσεις κατοικιών, αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεις e-mail, ανέφερε η τράπεζα σε μια ρυθμιστική αρχή. Οι χάκερς ανέκτησαν και δεδομένα εντοπισμού των πελατών ανά κατηγορία, όπως το αν είναι πελάτες των ιδιωτικών τραπεζών, στεγαστικών ή ανήκουν στην κατηγορία πιστωτικών καρτών.

Η παραβίαση επηρέασε όποιον επισκέφτηκε ιστοσελίδες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων της chase.com, ή όποιον χρησιμοποίησε την αντίστοιχη εφαρμογή του κινητού του, αποκάλυψε πρόσωπο της τράπεζας που επιθυμούσε την ανωνυμία του, καθώς οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν δημοσιοποιήθηκαν. Μερικοί από αυτούς που έπεσαν θύματα των χάκερς είναι πρώην πελάτες της JPMorgan, η οποία σήμερα μετρά 65 εκατ. πελάτες και φτάνει στα μισά νοικοκυριά των ΗΠΑ.

Η τράπεζα, με επικεφαλής της υπόθεσης τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Τζέιμι Ντίμον, τονίζει ότι δεν έχει καταγραφεί κάποια απάτη κατά πελάτη που να σχετίζεται με την επίθεση. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πληροφορίες λογαριασμών για πελάτες των οποίων τα στοιχεία εκλάπησαν, έχουν κινδυνεύσει κατά τη διάρκεια της επίθεσης», ανέφερε η εταιρεία.

Η επίθεση στη JPMorgan που διερευνάται από το FBI καθώς και άλλες υπηρεσίες ξεκίνησε τον Ιούνιο.

Παλαιότερα άρθρα: