Άφησαν στη τύχη της τη Σαμοθράκη-Δραματικές εκκλήσεις των κατοίκων

sam1
Διαβάστε επίσης

Στην τύχη του έχει αφεθεί η πανέμορφη Σαμοθράκη, μετά τη νεροποντή που έπληξε το νησί την περασμένη Δευτέρα. Η βροχή ξεκίνησε 6 το πρωί η βροχή ασταμάτητα μέχρι τις 11 το βράδυ και ξανάρχισε στη μία το βράδυ όπου κατά τις δύο με τρεις ξεκίνησε το σαθρό έδαφος να πέφτει από το βουνό. Η χώρα της Σαμοθράκης καταστράφηκε τελείως, γκρεμίστηκαν γέφυρες και κόπηκαν δρόμοι.

Το κέντρο υγείας άδειο από φάρμακα και τα μηχανήματα εκτός λειτουργίας με τους γιατρούς να βοηθούν με ότι μπορούν. Τα 3/4 των σπιτιών έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή. Το δημαρχείο καταστράφηκε μετά από πτώση της σκεπής καθώς και το Πνευματικό Κέντρο το οποίο πλημμύρισε μέχρι τον πρώτο όροφο.

Οι κάτοικοι έχουν μείνει μόνοι κι αβοήθητοι να τα βγάλουν πέρα ακόμα και με την έλλειψη νερού. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση στο facebook κατοίκου του νησιού, η οποία κάνει έκκληση για μερικές παλέτες νερού!

Το επίσημο κράτος «λάμπει» δια της απουσίας του απ’ όλη αυτή την καταστροφή, με εξαίρεση 70 πυροσβέστες που επιχειρούσαν μέσα στη βιβλική καταστροφή. Ίσως γιατί η Σαμοθράκη είναι … μακριά.
sam 5sam2sam3

 

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε